Ik ben op de stoel geklommen, zie je dat? Ja, dat doe ik soms, als ik na wil denken dan klim ik op de stoel en ga daar op hangen, dan ga ik hangend nadenken, dat lukt goed, nadenken als ik hang dus daarom hang ik nu op de stoel. Ja!

Ik ben aan het nadenken over rijmen, ken je dat? Rijmen? Ja, dat doe ik wel eens en nu ben ik extra aan het oefenen want als Sinterklaas komt dan mag ik altijd naar hem toe, ja, in zijn paleis ben ik dan en dan mag ik hem ook helpen, met het inpakken van kadootjes, pepernoten bakken, mee doen met de pietengym en dansjes oefenen, spelletjes doen, het paard kammen, ja, dat mag ik dan allemaal en ik mag ook altijd meehelpen met rijmen, ja, want dat hoort erbij hè, bij Sinterklaas, Sinterklaas rijmt altijd en dat doet hij zelf en ook de pieten doen dat en ik mag dan ook meedoen. Ja, met rijmen, doen we ook rijmspelletjes enzo. Ja, wie de meeste woorden kan rijmen doen we dan, dus daar ben ik over aan het nadenken, over rijmen, ben aan het oefenen met heel veel woorden rijmen.

Weet je hoe dat gaat? Dan roept iemand een woord en dan gaan we daar heel veel woorden die rijmen op verzinnen. Ik hang nu op de stoel en ga rijmen op stoel: stoel, koel, voel, boel, doel, zoel, toel, goel, bedoel, gevoel, droel, troel, vroel, sroel, ladoel…… snap je? Ja, het hoeft niet een echt woord te zijn hè, niet echte woorden mag ook. Oké, nu doe ik grond: grond, mond, sond, bont, blond, kont, vond, dont, klont, stront, gebont en……meer weet ik niet eigenlijk. Tafel dan…..tafel, rafel, wafel, bafel, zafel, klafel, lafel, grafel, zwafel…..Schoen, doen, moen, poen, groen, kloen, begoen, kapoen, zoen, toen, loen……Voet, moet, poet, zoet, roet, kloet, groet, stoet, ploet, broed, loet, doet……Huis, muis, thuis, gruis, kluis, bruis, luis, pruis, duis, buis.

En als we dan heel veel hebben gerijmd dan gaan we zinnetjes maken, ja, zinnetjes die rijmen, ken je dat? Mijn schoen is groen, ik voel de stoel, ik zit met mijn kont op de grond, ik rijm en dat is fijn, o nee, dat rijmt dan weer niet, kun je horen hè, rijm rijmt niet om fijn, fijn rijmt op……even denken……LIJN, ja daar rijmt fijn op en rijm rijmt op…. LIJM, snap je? Is leuk hè rijmen?

Sinterklaas zegt altijd dat er ook veel op mij rijmt, die zegt dan ‘ga je mee JaNee?’, dat rijmt, of “Hé JaNee!’ dat rijmt ook, ‘hoe was het bij de zee JaNee?’ dat rijmt ook, of ‘Hoe gaat het ermee JaNee?’ dat rijmt ook weer. Ja, ik heb een goeie rijmnaam hè. Ja en daarom wil ik ook veel rijmen, ja…….er woont een muis in een buis bij ons thuis, dat is zijn huis……mooie zin hè. Nog eentje……mijn voet doet ook mee in de stoet…….nog eentje……ik zie een koekje in een hoekje, of wacht, ik weet een nóg betere…..ik zie een stukje van een koekje in een hoekje van mijn boekje…..zo hé, dat is een goeie hè.

Ja en dat lukt het best als ik aan de stoel hang….