Die ‘ik heb’ kaartjes, ik snap er niks van, die zijn veels te moeilijk voor mij dus ik heb iets anders bedacht hè, ik dacht dan doe ik gewoon net of ik ze voor Helen heb uitgezocht en dan moet zij er maar iets over zeggen want gisteren was ook al best moeilijk en we doen dit spel samen hè, dan moet zij ook maar wat zeggen, dus ik zei “kijk, hier heb ik kaartjes voor jou en nou moet jij zeggen of jij dat hebt”, best slim van mij hè?

En toen had ik dus een kaartje gegeven en daar stond zelfvertrouwen op. Dus ik wilde weten, heb jij dat? Ik wist niet eens wat het was :D

Helen zei dat zelfvertrouwen is dat je wel in jezelf gelooft, dat je wel denkt dat je iets kan enzo, dat je wel oplossingen kan bedenken voor dingen die niet helemaal goed gaan enzo en niet gelijk onder of in je bed wilt kruipen als er iets gebeurd. Ow maar dat heb ik dan wel hè, ja, dan heb ik wel zelfvertrouwen, ja want ik denk nooit gelijk dat ik iets niet kan en ik wil het altijd wel proberen hè, ja en ik ben ook niet bang hè, nee, ik ben niet bang om iets te bedenken en probeer wel altijd iets op te lossen zelluf hè en als het dan toch niet lukt dan denk ik ook helemaal niet ‘zie je nou wel, ik kan ook helemaal niks’ nee, ik denk dan ‘hè jammer het is nu niet gelukt of het lukt me nog niet alleen en ik kan beter even vragen of iemand me wil helpen die het al wel kan’ ja, dat doe ik dan ook en dat vind ik ook niet erg.

En toen zei Helen dat ik nu dus toch een antwoord gegeven had, ja…..dat is waar. Ik wist alleen niet wat het was hè maar nu dus wel.

En toen zei ze dat ik dan ook wel gelijk kon vertellen of ik dan lef heb want dat stond ook op een kaartje en ze zei er gelijk bij dat lef is dat je iets durft en ja dat had ik al gezegd ook hè, ik durf wel en dan heb ik dus lef.

De laatste twee kon ik ook zei ze toen want daarop stond of ik ideetjes heb en of ik fantasie heb. Nou daar hoef ik bijna niet over na te denken hè want ja dat heb ik allebei wel hè. Ja, mijn hoofd zit propvol met ideetjes en ik verzin allemaal verhalen steeds hè en dat heet fantasie, dat weet ik al wel. Ja en niet alleen verhalen verzin ik hè, nee, ik verzin ook wat ik allemaal met een papiertje kan doen en van het pretpark in de tuin heb ik bedacht en dat is ook fantasie hè.

Dus ik heb fantasie en ideetjes en lef en zelfvertrouwen, nou da’s toch best veel al hè.

En jij? Wat heb jij allemaal? Wacht, Helen zet hier even wat dingen uit het spel neer en dan moet jij zeggen of jij dat hebt goed?

Heb jij…..

  • fantasie?
  • humor? (dat is dat je ook grapjes maken kan)
  • vertrouwen? (dat is dat je gelooft dat iemand anders jou nooit pijn zal willen doen)
  • belangstelling? (dat is dat je ergens aandacht voor hebt, dat je het interessant vind enzo)

Ik ben benieuwd!