Moet je kijken……ik mag helpen met koken. Ja, dat wil ik wel leren hè, ik heb al een keertje geholpen met pannekoeken, ja, toen mocht ik roeren in de bak, ja, toen had Helen allemaal dingen in de bak gedaan die in pannekoeken zitten, meel, en eieren en melk enzo en toen mocht ik roeren, ja, dat het een papje werd en van dat papje ging zij toen pannekoeken maken. Dat roeren is heel belangrijk zei ze toen, ja, want als je niet goed roert dan komen er klontjes en die klontjes die smaken niet lekker dus ik moest het allerbelangrijkste doen; goed roeren en dat kon ik goed hè, ja, er zaten geen klontjes in onze pannekoeken toen, nee, geen klontjes maar wel stukjes appel want dat is lekker in een pannekoek hè, ja vind ik wel. Appeltjes in de pannekoek en dan stroop er bij, die vind ik het lekkerst dus die hebben we toen ook gemaakt.

En ik heb ook al een keertje geholpen met een taart, ja, toen moest ik ook het allerbelangrijkste doen, ja, toen moest ik de slagroom er op smeren. Ja, dat is belangrijk hè, dat er overal slagroom op de taart komt en dat moest ik dus doen, overal een beetje slagroom op smeren met zo’n plat ding, zo’n plat mes waar je mee smeren kan maar niet mee kan snijden en toen heb ik de slagroom er over heen gesmeerd, op alle plekjes die ik zien kon en daarna mocht ik de taart versieren, ja, daar hadden we van die potjes voor met allemaal gekleurde dingetjes, het leek op hagelslag maar dan met allemaal kleurtjes en ook van die dingetjes die op papier leken in allemaal kleurtjes maar die waren niet van papier, nee, het leek op papier maar je kon dat wel eten. En aardbeitjes natuurlijk, die mocht ik er ook op leggen.

En vandaag mag ik weer helpen en nu moet ik helpen bij iets moeilijkers, ja, bij iets wat ik nog niet heb gedaan al, nu gaan we soep maken, soep met tomaatjes en dit moet allemaal in de soep. Er moeten tomaten in natuurlijk want het wordt tomatensoep en er moeten wortels in, en een ui moet er in en van die kleine dingetjes, die witte, je weet wel die zo stinken, hoe heet dat ook alweer….o ja, da’s knoflook en dat moet ik wassen, ik moet alles wassen want dat is het belangrijkst hè, ja, want anders krijg je misschien zand in je soep en dat wil je natuurlijk niet, dus ik moet het goed wassen en dan gaat Helen het in stukjes snijden, en dan doen we het in een pan en dan moet ik roeren soms, da’s ook belangrijk. Ik doe dus de belangrijke dingen en Helen doet de rest en dan eten we straks tomatensoep.

Kijk, ik heb er een filmpje van gemaakt, dan kun je zien wat Helen deed, je kan niet zien wat ik heb gedaan want ik ben aan het filmen hè:

Zo, nu kun jij het ook, ja, nu weet jij ook hoe je tomatensoep moet maken.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.