Ken je dat, dat je iets wilt hebben maar je hebt er niet genoeg geld voor? Dat er niet genoeg geld in je spaarpot zit omdat je niet zo goed kunt sparen? Dat heb ik ook. Ja, en dat is wel balen want ik wil nu een beer hebben, zo’n hele grote, zo eentje waar je op kunt liggen en waar je ook op kunt slapen als je dat zou willen. Ja, die wil ik, voor op mijn kamer. Gewoon omdat ik die al heel lang wil en ik dan samen met beer boeken kan lezen enzo. Niks raars aan toch? Maar er zit dus niet genoeg geld in mijn spaarpot om de beer te kopen, nee en nou heb ik een plannetje gemaakt, je ziet het in het filmpje.

Ik heb er nog langer over nagedacht en aan vriendjes gevraagd wat ik nog meer kan doen om geld bij elkaar te verzamelen voor mijn beer. Moet je kijken wat we allemaal hebben bedacht:

Ik kan sparen voor mijn beer:

 • gewoon mijn zakgeld in mijn spaarpot doen
 • of lege flessen verzamelen en die inleveren bij de supermarkt
 • of plastic verzamelen en dat inleveren
 • of oud papier verzamelen en dat inleveren

Ik kan een voorstelling geven, bijvoorbeeld in de weekend of op Koningsdag:

 • een dansje instuderen en dat laten zien
 • ik kan verhalen vertellen op een kleedje
 • of een goocheltruc leren en dat laten zien
 • of een liedje zingen

Ik kan iets organiseren waar je inschrijfgeld voor moet betalen of waar je familie en buren geld gaan geven voor de rondjes die je loopt ofzo:

 • een hardloopwedstrijd
 • een vossenjacht
 • een speurtocht
 • of een wandeling

Ik kan klusjes doen waar ik geld voor krijg:

 • de auto wassen
 • of afwassen
 • of de tuin harken
 • of flessen wegbrengen

Of ik kan iets gaan verkopen:

 • het speelgoed waar ik niet meer mee speel
 • de boeken die ik toch niet meer lees
 • ik kan koekjes bakken en die gaan verkopen
 • of lekkere limonade maken en die gaan verkopen

Dat hebben we dus allemaal bedacht, al deze dingen kan ik doen om mijn beer bij elkaar te sparen. Ik hoef dus helemaal niet te vragen of ik het krijg, ik kan het zelf misschien ook wel bij mekaar verdienen. Ja, da’s eigenlijk veel leuker nog vind ik, ja, ik ga uitproberen of het lukt. Ik ga kijken welke klusjes ik voor Helen kan doen en ik ga ook bedenken of ik weer verhalen durf te vertellen op een kleedje bij Koningsdag. Je hoort het wel als het is gelukt…

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.