De komende weken neem ik het schrijven weer even over van JaNee want zoals je ziet zijn JaNee, Jip en Mo vandaag vertrokken in de Porsche. Het had nog wel wat voeten in de aarde want de koffer was te groot om mee te nemen en ja……als de spullen dan niet allemaal in een kleinere koffer passen, wat laat je dan thuis? Daar waren Jip, Mo en JaNee het niet helemaal over eens: Mo wilde de sambaballen meenemen en Jip vond dat die best thuis konden blijven, Mo vond dat de atlas best thuis kon blijven want ze hadden toch ook een slimme telefoon bij zich maar JaNee vond dat de atlas echt mee moest want hoe wist je anders waar je ergens was?  JaNee vond dat de bal van Jip veel te veel ruimte in nam maar voor Jip was het onbespreekbaar als die thuis bleef. Uiteindelijk gingen er trommelstokken voor Mo mee, een kleine uitvoering van de atlas voor JaNee en Jip kreeg een opblaasbal. Niet voor alles wat achter moest blijven kon een vervanging gevonden worden en op een gegeven moment was ik het ook wel een beetje beu want het leven bestaat gewoon uit keuzes maken en het komt maar zelden voor dat je alles naar je hand kunt zetten, dus noem dit maar een les, accepteer het en hou er verder over op.

Maar goed, je bent natuurlijk vooral nieuwsgierig naar de vakantie van JaNee. Vandaag hebben we samen de eerste route gemaakt, ze hebben de tovertomtom weer mee en ook Kees van de ANWB heeft zichzelf aangeboden om te hulp te schieten als dat nodig is. Dat is een fijn gevoel. De eerste bestemming is Antwerpen, daar liep de Porsche aan het eind van de vorige vakantie vast en toen hebben ze niet kunnen bezoeken wat ze wilden bezoeken dus daarom start deze vakantie in Antwerpen. Ze gaan vannacht slapen bij Kim, je weet wel, Kim die JaNee al eerder mee nam naar de kinderboerderij, ja, die heeft pas een kindje gekregen en dat gaan ze bekijken samen, ja, en dan mogen ze daar ook blijven slapen, da’s leuk hè?

JaNee stuurt me een foto en belt me als ze uit Antwerpen weg gaan zodat ik weet wat ik hier op moet schrijven want dat is mijn taak de komende weken: ik moet opschrijven wat JaNee me vertelt en ik moet ook plekken bedenken die ze kunnen bezoeken. JaNee, Jip en Mo willen onderzoeken en ontdekken hebben ze gezegd, ze willen naar musea, steden bekijken, cultuur opsnuiven en nieuwe dingen leren. Ik kan daar wel wat hulp bij gebruiken dus als je een leuke bestemming weet, laat maar horen.

Vandaag starten we met de eerste foto, hier zie je Jip, Mo en JaNee wegrijden bij ons pand in Elst, ze zijn klaar voor een nieuw avontuur…