Ik ben een boek aan het lezen, ja, over de 7 kinderen van Zeveneik, da’s een dorp, niet een echt dorp natuurlijk, nee, een verzonnen dorp. Ja, dit boek is helemaal verzonnen, ja, ‘t is niet echt gebeurd dus, de kinderen die in het dorp wonen zijn dus ook niet echt, nee, die zijn ook verzonnen maar ze zouden best echt kunnen zijn, ja, ze zijn goed verzonnen, net echt verzonnen. Dat kan hè, dat het toch echt gebeurd lijkt? Dat is dus ook met dit boek.

happy kids Dit is het boek

Ik heb het boek van Helen gekregen, ja, toen ik jarig was heb ik een boek gekregen en dat zijn we nu samen aan het lezen. Het gaat over Goof, en Stuiter, en Lily, en Ed, en Elsie. en Steven en Allie en ook een beetje over Ernst. Ja, da’s een worm en die komt elke keer even in het verhaal koekeloeren, ja, hij zegt niks maar hij is er wel. En het boek ziet er zo uit, als hiernaast.

En in het boek staan plaatjes maar ‘t is geen echt prentenboek, nee, er is wel een best lang verhaal, dus daarom moet ik het samen met Helen lezen, want die kan dan vertellen waar het over gaat.

Ja, en nou heb ik het verhaal dus gehoord en kan ik het jou vertellen. Het eerste verhaal gaat over Ed en Ed is een eekhoorn, ja. En die verveelt zich, ja, die zit thuis en die kan niks bedenken wat hij wil doen, dus hij gaat aan al zijn vrienden vragen of die zich ook vervelen. Maar dat is niet, nee, die hebben allemaal iets wat ze leuk vinden en Ed mag wel meedoen maar daar heb ie dan geen zin in.

Ja, en dus heb Ed een rotmiddag, ja, die zit maar een beetje te sikkeneuren en zich rot te vervelen in zijn uppie en hij is ook boos op zijn vriendjes omdat hij eigenlijk wil dat die iets samen met hem gaan doen. Hij wil dus eigenlijk dat zij bedenken wat hij dan kan doen want dan hoeft hij zelf niet na te denken, da’s lekker makkelijk en omdat zijn vriendjes dat niet doen is hij dus boos. Ja, dan heb je echt een rotmiddag hè? Als je helemaal niks leuks te doen hebt en ook nog een keertje boos bent op je vriendjes, da’s echt rot hè? Ken je dat?

Ikke ken dat niet zo eigenlijk, ja, wel dat ik boos ben maar niet dat ik me rotverveel, nee, dat heb ik bijna nooit, nee, ik kan eigenlijk altijd wel iets bedenken wat ik wil doen, of wil onderzoeken, of wil bekijken, of waar ik naartoe wil gaan, of wat ik wil lezen, of tekenen, of knutselen, of naspelen, of voordoen. Ja, ik heb eigenlijk altijd wel een plannetje, ja, ik verveel me niet zo snel, jij wel?

En daar ging het eerste verhaal dus over, of je zelf iets bedenken kan wat je graag wil doen of dat een ander dat voor jou moet bedenken. Ik ga niet zeggen hoe het afliep natuurlijk want het is een veels te leuk boek om ook een keertje zelf te lezen.

Ik ga je er nog wel meer verhalen uit vertellen denk ik want ik vind het echt een fijn vertelboek dit. Die andere verhalen die hoor je dan nog, goed?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.