Het regent alwéér…….en nou weet ik niet meer waar ik zin in heb om te doen. Ken je dat? Dat je al een boek gelezen hebt, al een puzzel hebt gemaakt, al een poos naar de televisie hebt gekeken en daar allemaal geen zin meer in hebt? Dat je gewoon iets anders wil doen maar je weet niet wat?

Ja, dat heb ik dus nu, ik ben aan het balen, kan gaan kleuren, nog meer televisie gaan kijken, een spelletje doen, mijn schoenen gaan tellen, balletjes naar Sjuul gooien, dat vindt ze altijd leuk, mijn kralen van groot naar klein leggen, of de blokken op de kop gooien en dan weer terug in de doos doen, of met de lego, of dansen op een muziekje, of de verkleedkist op de kop zetten, op het bed springen, zeepsop maken in de keuken, door de kamer rennen, met de verf gaan kliederen, een krant in stukken scheuren, door het huis heen stampen, of springen, op de bank koppeltjeduikelen, nóg een boek gaan lezen, met de Nintendo spelen, gaan knutselen……ja, dat kan ik allemaal gaan doen maar ik heb er geen zin in, dat wil ik allemaal niet, ik wil naar buiten……ja!

Ik wil een boomhut bouwen, ken je dat? Een boomhut? Is leuk hè? Ja, vind ik ook maar die heb ik nog niet, die moet ik nog maken, ik heb al wel dingen gezocht voor mijn boomhut maar de hut moet nog in de boom gemaakt worden en dat kan ik niet alleen. Nee, lukt me niet en kan nu ook niet zegt Helen want bij de boom is het nat, de boom is nat en de grond bij de boom is nat en dan krijg je modder en in modder ga je uitglijen en uitglijen is niet fijn als je een plank vast wil maken. Nee. En zij heb ook geen zin om in de regen een boomhut te maken, dat wil ze alleen maar doen als het droog is, flauw hè. Ja, vind ik wel en daarom ben ik aan het balen.

Eigenlijk heb ik alleen maar zin om de boomhut te maken en dat kan dus niet en nu verveel ik me want ik wil alleen maar dat, ik wil gewoon nu een boomhut….nu, vandaag. Ik wil helemaal niet binnen spelen, ik wil naar buiten! Balen hè dat het nu net regent….