Sinterklaas belde, ik mag morgen langskomen in de inpakfabriek, super hè? Ja, ik hoef nog niet in te pakken, hij wil eerst zien of ik het wel een beetje zal kunnen want da’s moeilijk hè, werken in de inpakfabriek. Ja, dan moet je weten hoe al het speelgoed heet en je moet ook weten welk geluid het maakt, ja want je kan het niet altijd zien maar wel horen en soms kun je het niet horen maar wel zien. Zoiets zei Sinterklaas volgens mij dus ik moet oefenen van hem. Ik heb van die platen gekregen met allemaal speelgoed er op, allemaal dingen die ingepakt moeten worden en dat moet ik snel herkennen, ook met mijn ogen dicht of in het donker zei hij want een goeie Piet weet met zijn ogen dicht wat er in een pakje zit. Is knap hè, dat ze dat weten? En daarom moet er dus geoefend worden want soms komt er ook nieuw speelgoed bij hè, ja speelgoed wat er eerst nog niet was, wat iemand bedacht heeft en wat vorig jaar nog niet in de winkel lag maar nu wel. Ja, daarom zijn er ook Pieten die computerspelletjes spelen, dat mag van Sint want anders weet ie niet of het een leuk spel is, of hij dat wel geven wil enzo. En soms is er dan een spel wat ie zo leuk vindt dat ie het zelf ook hebben wil.

Dus nu ben ik naar die platen aan het kijken, kijken of ik alles ken, ik zie zo’n ding waar je op kan toeteren, hoe heet dat ook alweer? Is dat een toeter? Nee, dat heet anders geloof ik….ik kom er nog wel op denk ik. En ik zie een pop en een boek en een potlood, en zo’n ding waar je aan draaien moet want dan komt er een muziekje uit, en ik zie blokken, die heb ik ook, en ik zie een bal en knikkers, ook van die mooie grote met veel kleurtjes, en ik zie een springtouw en legoblokken en ik zie een maan. Een maan? Kun je spelen met een maan? En ik zie een pannetje en een bord, da’s voor als je nep wilt koken en ik zie een ballon en een robotje en een nintendo en een eendje zie ik ook en van die blokjes die je achter mekaar moet zetten en dan om moet gooien,  o, ik zie ook nog een auto en een uil met iets in zijn rug…..even kijken, heb ik nu alles gezien? O, ik zie ook nog zo’n ding wat baby’s altijd hebben, zo’n rammelding, zo’n….o ja, dat heet een rammelaar, ik zie ook nog iets met een koe erop, weet niet wat dat is en nog een klein wit balletje en nou heb ik alles gezien ja.

En dan ga ik nu proberen of ik het ook met mijn ogen dicht weet, nu doe ik wat geluidjes. Raad je met me mee?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.