Moet je kijken, ik lig in de hangmat, ja, ik had naar Piet Piraat gekeken, ken je die? Ikke wel, die komt altijd op de televisie en die had ook een hangmat.

En toen wou ik ook in de hangmat, ja Helen heb er eentje, die is niet helemaal hetzelfde als die van Piet dus die moest mij helpen om er in te komen. Da’s best moeilijk hè, in het begin, ja want als je er niet goed in gaat liggen dan kun je omkieperen, ja, of je ziet niks omdat je er helemaal in wegzakt. Bij de onze kan dat, ja, da’s een hele grote en daar moet je schuin in want anders zit je als een worstje opgesloten. Da’s ook leuk wel, ja, als je dan gaat wiebelen dan gaat de hangmat schommelen enzo. Maar je ziet dan niks, nee, je hebt dan die zijkanten voor je gezicht en dat wou ik niet. Nee, ik wou in de hangmat en dan naar de vogeltjes kijken, ja, en de eekhoorntjes en de wolken en dan een beetje……., hoe zei Helen dat ook nou weer? een beetje rieleksen ofzo, da’s een ander woord voor uitrusten, niks doen, gewoon liggen te liggen of zitten te zitten, weet je wel?

En dat ben ik dus aan het doen, ik hang te hangen in de hangmat en ik kijk wat om me heen, als ik ga wiebelen dan gaat ie een beetje schommelen en als het heel hard gaat waaien dan gaat ie ook een beetje schommelen, vind ik wel leuk, dat schommelen, ja, dan val ik bijna in slaap.  Dus ik dacht, ik ga mijn boek erbij pakken, ja, dan kan ik lekker lezen in de hangmat en dan val ik ook niet in slaap. En nu ben ik dus aan het proberen om er uit te komen maar dat lukt niet goed. Nee, ik heb al wel twee benen buitenboord, ja, die zijn al allebei uit de hangmat en ik zit nu te wiebelen op het randje maar ik weet niet hoe ik nu verder moet, hoe ik er verder uit moet want ik kan de grond niet aanraken.

Wat zou jij nou doen als jij mij was? Ja, hoe zou jij nu er verder uit gaan?