Gisteren was het mooi weer hè? Ik had zin om buiten te zijn en lekker in de zon te zitten, die heb ik gemist hè, de zon. Dus weet je wat ik heb gedaan? Ik heb de hangmat opgehangen, we hebben van die haken in de bomen gemaakt en daar kan de hangmat dan aan hangen, dat kan ik zelf. Ik vind de hangmat leuk, we hebben een hele grote, eentje waar je jezelf helemaal in kunt verstoppen, waar je allemaal kussens in kunt leggen, bijna al je speelgoed in mee kunt nemen en waar je wel met zijn drieën in past, zo groot is ie. Ik ga altijd in de hangmat liggen schommelen, dat vind ik fijn dus dat deed ik ook en toen hoorde ik ineens “hoi” naast me.

Weet je wie dat was? Dat was Mees, Mees is mijn vriendin en die kwam vragen of ik kwam spelen maar toen ze zag dat ik in de hangmat zat wilde ze er wel bij en dat kon makkelijk want het is een grote hè. Dus eerst hebben we samen geschommeld, héél hard, zo hard dat we er bijna uitkieperden en toen we dat niet meer leuk vonden deden we of de hangmat een boot was, een boot op zee. Niet een klein bootje waar je moet roeien, nee, zo’n grote die van het ene land naar het andere vaart en daar dan allemaal dingen gaat brengen. Wij gingen kussens brengen naar het andere land en dat waren er zoveel dat we zelf bijna niet meer in de boot pasten en er bovenop moesten liggen omdat anders alle kussens in het water zouden vallen. En dat moest niet hè, dan worden ze nat en dan willen ze onze kussens niet meer hebben in dat andere land. We konden ook niet meer schommelen want dan vielen de kussens er ook uit en moesten dus heel stil liggen op de kussens.

“Moet je kijken!” zei Mees ineens, “die wolk daar in de lucht, die heeft een neus! Zie je dat?” En dat was echt hè, een wolk met een neus en toen gingen we wolken kijken. Kijken of ze allemaal een neus hadden maar dat is niet zo hè, nee, we zagen ook wolken met pootjes, een wolken met haren, sommigen leken op een poedelhond en andere hadden haren die nog gekamd moesten worden, en weer andere wolken hadden ogen, daar zaten gaten in die elke keer weer anders werden. Er waren ook wolken die heel snel gingen en wolken die ineens geen wolk meer waren, die gewoon ineens weg waren, of die ingehaald werden door een andere wolk, die waren er ook. Wist je dat? Dat wolken best leuk zijn om naar te kijken en dat die ook veranderen?  Ik wist dat niet, ik heb eigenlijk nog nooit eerder naar wolken gekeken denk ik, Mees ook niet, die zag het ook voor het eerst maar het was wel een leuk spel dus als het weer mooi weer is, gaan we weer in de hangmat en weer naar wolken kijken want dat was toch wel het leukste spel.