Ik zei vorige week al dat ik in de wasmachine mocht, weet je nog? Dat zei ik toen Toon met zijn schroefjes kwam toch? Ja en ik mocht de wasmachine uitproberen, mocht er als eerste in en dat was dus vandaag, ja, vandaag mocht ik in de wasmachine. Had ik ook wel zin in want ik was vies en ik stonk. Kijk hier ben ik net in de wasmachine geklommen.

Ik vind de wasmachine niet erg, Helen wel, die vind het niet fijn als ik er in zit, die vind het rot dat ze me op moet sluiten in de wasmachine en dat ik dan een hele tijdje aan het koppeltjeduikelen ben in de wasmachine want dat doe ik dan hè. Ja, ik draai maar rondjes, en rondjes, en rondjes in het water en helemaal in mijn uppie want ik ga altijd alleen in de wasmachine, met verder niks erbij. Nee, alleen het bolletje met wasmiddel en ik zitten dan in de wasmachine en in het laatje zit ook een beetje wasverzachter, dan ga ik lekker ruiken én zijn mijn haren zacht als ik uit de machine kom, da’s fijn hè? Ja, vind ik wel dus ik wil altijd wasverzachter en die zit in een laatje, die komt er pas bij als ik bijna klaar ben met wassen.

Ik wil altijd wat warmer water als ik in de wasmachine ga maar Helen wil dat niet, nee, als ik in de wasmachine ga dan komt er alleen maar koud water bij, iets warm kan ook maar als je zeker wil weten dat het goed gaat kun je beter met koud wassen zegt ze en ze wil zeker weten dat het goed gaat met mij dus ik krijg altijd een koud bad, ja.

En toen ging ik dus draaien in de wasmachine, meer dan een uur moest ik draaien en toen ging ik heel snel draaien, dat moet om al het water weer uit mijn lijf te krijgen want dat gaat met wassen allemaal in mijn zitten hè, ja, er zit dan veel water in mijn lijf en dat moet er uit want anders duurt het heeeeeeeeeeeeeeeeel lang voordat ik weer droog ben, dus dat water moet er uit en dat doet de machine ook, die draait mij dan heel snel rond en dan gaat het water er uit en ben ik bijna klaar.

En toen begon de machine te piepen en toen was ik klaar, kon het deurtje open en kijk, daar ben ik weer, helemaal schoon en nog een beetje nat

Mijn roze wangen zijn weg, zie je dat? Ja, die zijn nu weggewassen maar die krijg ik wel weer terug, dat doen we altijd na het wassen, dan krijg ik weer nieuwe roze wangen maar dan moet ik eerst helemaal droog zijn. Dus dat ga ik nou doen, drogen, gewoon op een stoel en daar blijf ik dan een paar dagen zitten totdat ik weer helemaal droog ben. Mijn hoofd is altijd het laatst droog, ja, da’s groot hè en dat moet ook binnen in helemaal droog worden dus ik moet een paar dagen zitten. Daar vind ik niks aan, dat vind ik saai, dat stilzitten maar Helen heeft beloofd dat ik wel elke dag mag bloggen als ik aan het drogen ben, dat we wel met mekaar praten enzo, dan is het al een beetje minder saai.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.