Moet je kijken, ik ben bij de wei. Ja, de wei waar de paarden staan. Die zijn vlakbij ons in het bos hè. Ja, daar wonen ook paarden, op een boerderij en die hebben er héél veel want er zijn veel mensen die op de paarden rijden willen in het bos hè, ja, en die paarden moeten ook ergens wonen natuurlijk en ze wonen op een boerderij dus en die is vlakbij, daar kan ik zo naartoe lopen.

Paarden zijn heel groot, ja, veel groter dan ik hè, ja en ze zijn ook heel sterk hè, ja, ze kunnen makkelijk een kar trekken met een heleboel mensen er op, ja, dat vinden ze helemaal niet moeilijk, dat doen ze zo. En paarden zijn beesten hè maar ze hebben geen poten, nee, bij paarden heten de poten benen, ja, net als bij ons, paarden hebben vier benen en ze hebben ook geen kop maar een hoofd en de haren van een paard die heten manen, dat is dan weer anders dan bij ons maar ze kunnen wel een paardestaart hebben, ja, een paard heeft een staart en die heet een paardestaart, da’s logisch hè. Ja, en als je zelf lang haar hebt en je vindt de staart van een paard mooi dan kun je ook een paardestaart in je haar maken, ja, dat kan maar een paard heeft altijd een paardestaart dus, ja, die zit gewoon aan het paard vast.

Ik ga graag bij de paarden kijken, ja, bij ons zijn er heel veel en weet je wat ik héél leuk vind? De paarden moeten overdag vaak rijden met mensen enzo en dan zijn ze niet in de wei, nee, ze mogen pas naar de wei als ze klaar zijn met rijden, als ze vrij zijn, dan mogen ze buitenspelen, dan doet de boer het hek open van de wei en dan mogen ze spelen. En dat vind ik leuk, ja, ik heb gezien dat de wei open ging en dat alle paarden mochten gaan spelen en dan zijn ze heel blij hè, ja, dan hebben ze echt zin om te gaan rennen en springen en rollen. Ja, dat doen paarden ook hè, als ze naar de wei mogen dan gaan ze allemaal rennen en dan zijn ze helemaal blij en dat weet ik omdat ik dat heb gezien, ja, kijk maar, dit heb ik gezien en dat zijn echt blije paarden hè?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).
I Accept

En als ze dan helemaal uitgespeeld zijn dan gaan ze gewoon lopen en dan komen ze soms ook naar het hek waar ik altijd kijk. Ja, ze kennen me al een beetje denk ik, ze zijn niet bang van mij en ik ben ook niet bang voor hun, nee, als ze achter het hek zitten ben ik niet bang maar als ik er naast sta dan ben ik wel een beetje bang want dan zijn ze gewoon heel groot en sterk en pas ik goed op, ja, dat dan wel weer….