Moet je kijken, mijn moestuintjes zijn nog steeds aan het groeien en nou worden ze te groot voor het potje, kijk maar:

Zie je dat, er zijn er een paar veel te lang, ja, die moeten in een andere pot zegt Helen want anders gaan ze dood. Dus ik ga ze in een ander potje doen. Ja, ik heb potgrond, dat is dat zand voor de planten en dat ga ik in een potje doen, kijk:

Met mijn handen in de grond en dan een beetje in een potje scheppen tot het potje vol is en dan maak ik daar in het midden een gat in, in de zand en daar doe ik dan mijn plantje in. Ja, en dat plantje heb ik eerst uit het andere potje gehaald, ja, want anders kan het niet doorgroeien denk ik, nee, ik denk dat dat niet lukt en daarom heb ik dat potje er eerst afgehaald en daarna heb ik het zand in het potje aangedrukt, kijk maar:

Dat heb ik héél voorzichtig gedaan hè, ja, want anders gaat mijn plantje misschien wel dood of dan duw ik hem helemaal plat en dat wil ik natuurlijk niet. Nee, ik wil wel dat ie verder gaat groeien hè. Ja, dat het een hele grote plant wordt.

En nou staan er dus 3 al in een grotere pot, ja, de broccoli, de radijsjes en de sla staan nu in grote potjes

en die geef ik nou ook water, ja, dat ze nog verder groeien kunnen.

Maar er zijn er nog een paar die ook in een andere pot moeten, ja, die zijn ook te groot al, zie jij welke?

Die ga ik dus ook nog in een andere pot zetten, ja, dat zijn de uitjes en de tomaatjes en dan kunnen die ook weer verder groeien. Ze worden wel groot hè mijn moestuintjes? Ze zitten nu 26 dagen in de potjes zei Helen vandaag, ja, het is 26 dagen geleden dat we zaadjes in de potjes hebben gedaan en nou heb ik dus al 6 potjes die al een grotere pot hebben, eentje die al best goed groeit en 3 waar nog ieniemienie plantjes in staan, ja, ik weet niet of die gaan lukken maar ik geef ze wel water. Ja, ik doe het hetzelfde als bij die andere maar die 3 groeien niet bijna.

Da’s raar hè, dat het dus niet hetzelfde gaat bij alle plantjes, dat ze niet allemaal even hard groeien hè? Ik snap niet goed hoe dat kan. Jij wel?

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.