Ik ben met vakantie geweest, ja, naar Spanje ben ik geweest. Ik ben daar bij de zee geweest en in de bergen, en ik ben ook een paar dagen bij Sinterklaas geweest, ja, die komt alweer bijna naar ons toe hè en daarom wou ik hem even zien, ja, dat we even af konden spreken of ik hem weer moet helpen als hij hier is, ja, en of ik nog wat voor hem doen kan voordat ie komt. Ja, en daarom ging ik dus naar Spanje en dat is best ver weg, ik ben er wel eerder geweest en het is een heel eind, met de auto ben je heel lang onderweg maar dit keer ging ik met het vliegtuig. Ja, ben je wel eens in een vliegtuig geweest? Ikke wel dus.

Ik heb een filmpje gezocht hoe dat dan gaat als je in een vliegtuig zit en hij omhoog gaat, als hij gaat opstijgen. Ja, hij kan niet recht omhoog hè, nee, een vliegtuig moet eerst naar een plek rijden waar hij heel hard rechtdoor kan rijden en dan duwt de piloot, da’s de chauffeur van het vliegtuig, tegen een hendel aan en dan gaat de neus van het vliegtuig omhoog en dan gaat ie de lucht in. En als je er dan in zit dan ziet dat er zo uit:

Dit is niet mijn vliegtuig maar zo ging het bij mij ook, ja, en toen ging hij steeds hoger en hoger en hoger en toen kwam ik boven de wolken uit. Ben je wel eens boven de wolken geweest? Ik wel dus en ik heb daar ook foto’s gemaakt, kijk maar:

Maar ik zag niet alleen maar wolken, nee, toen ik ging vliegen toen was het nog licht en toen was het ook een mooie dag en daarom kon ik heel veel zien van waar we vlogen, ja, wil je zien?

En daarna waren we er dus, ja, toen was ik in Spanje en was het vliegtuig geland. Ik was blij dat ik er uit kon want ik vond het heel leuk om naar buiten te kijken maar ik verveelde me ook wel een beetje in het vliegtuig. Je kan helemaal niet spelen in een vliegtuig hè, nee, je moet blijven zitten of je kan heen en weer lopen in het paadje tussen de stoelen, meer kan je niet doen in een vliegtuig.

En nu ben ik dus weer terug maar ik wou jou toch even laten zien wat ik gezien heb in het vliegtuig en dan vertel ik jou later nog wel over mijn vakantie, goed?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.