Ik heb een muis, ook een pop, een kleintje, wist je dat? Ja, die heb ik en muis is ook een vriendje. Een vriendje waar ik altijd tegen praat, die ik vertel wat ik heb gezien en waar ik aan denk, ken je dat? Is fijn hè?

Ik was hem kwijt, had hem ergens laten slingeren en wist niet meer waar, hij woonde altijd in mijn koffer maar ineens was ie daar niet meer, nee, was gewoon weg en toen heb ik hem gezocht, ja, gekeken of ie misschien onder de tafel lag, maar daar was ie niet en ook niet onder de stoel, hij lag niet bij mijn andere speelgoed en ook niet bij mijn boeken, ik dacht eerst dat hij daar wel zou zijn want muis houdt ook van boeken maar daar was ie dus niet, nee, en toen heb ik gezocht in de keuken, misschien was hij wel op zoek gegaan naar kruimels of kaas want dat vinden muizen lekker hè. Maar in de keuken was ie ook niet en hij was ook niet in mijn broekzak blijven zitten toen die in de was moest, toen ik aan mijn broek dacht en dat hij daar misschien in zat vond ik dat wel rot want dan zou muis misschien wel heel bang zijn in de wasmachine maar daar was hij ook niet, ik had hem niet in mijn broek gestopt gelukkig. Maar waar kon hij dan zijn? Ik wist het niet, dacht dat ie kwijt was en ik hem nooit meer terug zou zien. Dat is niet fijn hè, nee, dat vond ik heel erg want muis was mijn vriend en nu was mijn vriend weg, ik heb er ook over gedroomd, dat ie mij riep maar ik hem niet kon vinden, echt heel rot…..

Maar toen vond ik hem weer en weet je waar? Tussen mijn sokken! Ja, ik had hem tussen mijn sokken gelegd en toen ik hem zag wist ik het weer. Muis was een beetje ziek en toen had ik hem tussen mijn sokken gelegd, lekker warm en zacht maar dat was ik dus helemaal vergeten. Ken je dat? Dat je het gewoon niet meer weet? Ja, had ik dus ook, stom hè? Maar hij is er weer en nu zijn we allebei weer blij, nu woont ie weer in mijn koffer en komt ie soms bij mij op schoot zitten, dan gaan we praten, ja.

We hebben gepraat over toen ik hem kwijt was, dat ik hem gemist had en boos was dat ik niet goed op hem had gelet, daar heb ik sorry voor gezegd en nog een keer sorry en nog een keer sorry, heel veel sorry en dat ik als ik muis zou zijn heel boos op mij geweest zou zijn denk ik. Maar muis was helemaal niet zo boos, nee, hij vond het lief dat ik hem tussen de sokken had gelegd toen hij ziek was en vond het lief dat ik overal had gezocht. Hij was blij dat hij niet in de wasmachine was gekomen, de wasmachine leek hem niet zo leuk, nee, hij was niet boos en wilde nog steeds graag mijn vriendje zijn gelukkig.

En nu zitten we samen op de bank, ja, we hebben eerst buiten gespeeld maar er is regen hè en ik had natte oren en ook natte voeten, ja, ik had mijn laarzen aan maar heb toch natte voeten, ik weet niet hoe dat kan maar het is echt zo. Ja, en muis was helemaal nat, had ook hele natte voeten want muis heeft hele kleine voeten hè en daar zijn geen laarzen voor. We hebben de laarzen van de barbie gepast maar die zijn ook te groot, voor muizen zijn gewoon geen laarzen denk ik dus die krijgt altijd natte voeten als het regent en als hij natte voeten heeft moet ie altijd heel vaak piesen. Ja, echt waar. Ik heb dat ook als ik natte voeten heb, dan moet ik ook altijd vaak piesen. En jij, heb jij dat ook?

Dus nu zitten we binnen en zijn we weer droog, da’s fijn en ook gezellig, zo samen op de bank…