Ik had het eerste blog van dit jaar graag willen vullen met nieuwjaarswensen en ideetjes die mogelijk bruikbaar zijn voor het begin van het nieuwe jaar. Ik had graag een uitbundig blog geschreven maar dat lukt me nu niet en eerlijk gezegd ben ik ook helemaal niet bezig met nieuwjaarswensen. Oud en nieuw is dit jaar helemaal aan me voorbij gegaan en stond voor mij in het teken van afscheid nemen van mijn vader, hij is op 2 januari overleden.

Mijn vader was een bijzondere man, een mooi mens met een groot hart, een bezige bij en iemand waar ik altijd op kon rekenen. Toen ik vanmorgen binnen kwam lopen bij handpop.nl moest ik even slikken want mijn vader heeft een grote bijdrage gehad aan de verbouwing van het pand en zijn ‘vingerafdrukken’ zijn in het pand nog steeds en ook overal zichtbaar. Mijn vader was namelijk een super klusser, hij hield van gereedschap en kon er ook goed mee overweg, hij zag oplossingen waar anderen vooral problemen zagen en was altijd wel in voor een nieuwe uitdaging.

Mijn vader was heel trots op mij en op handpop.nl, ik kan me niet herinneren dat hij ooit iets met poppen heeft gedaan maar hij vond het fantastisch wat ik er mee deed, hij genoot van de avonturen van JaNee, van de groei van het bedrijf en kwam helpen als ik hulp nodig had, zelfs toen hij ziek werd bleef hij zijn hulp aanbieden. Mijn vader was een fijn mens en ik ben er trots op dat hij mijn vader was.

Mijn vader had kanker en heeft de strijd tegen de ziekte uiteindelijk verloren, ik heb op een goede manier afscheid van hem kunnen nemen gelukkig en ben dankbaar voor alles wat we in zijn laatste weken nog hebben kunnen delen. De realiteit van het onomkeerbare van dit afscheid valt me zwaar en ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Voor handpop.nl betekent dit dat ik me de komende weken alleen bezig zal houden met de webshop en alle overige activiteiten annuleer. Eind januari zal ik de workshops weer oppakken en misschien laat JaNee zich al wat eerder zien.

Ik heb het nodig om nu even stil te staan en mijn verdriet er te laten zijn, als je mijn vader gekend hebt dan snap je ook waarom, mijn vader was een bijzondere man, een mooi mens met een groot hart….

Ik ga hem enorm missen

 

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.