Het jaar is bijna voorbij. Wat heeft het je gebracht? Wat heb je gedaan? Wat had je willen doen? Wat wil je anders gaan doen in het nieuwe jaar?

Is het een optie om te blijven staan waar je nu staat, of wil je stap (of stapjes) gaan zetten richting een droom, wens of verlangen?

Juist nu, in een tijd waarin angst lijkt te regeren, waarin je murw raakt van de opeenvolging van maatregelen die je inperken, waarin je kosten ziet stijgen, vrijheden ziet verdampen, je nog niet weet of dit het nieuwe normaal wordt en probeert je niet teveel te laten meeslepen met het nieuws.

Hoe moet het zijn voor jonge kinderen? Het is een gedachte die vast ook door jouw hoofd gaat. Je ziet de effecten van een paar jaar COVID, van alle onrust in de wereld, van de zorgen waar veel gezinnen mee kampen, vast dagelijks terug in je groep.

Mijn hart krimpt als ik de verhalen hoor uit de kinderopvang en het onderwijs. Nog nooit hoorde ik zoveel onrustige groepen, kinderen die zich niet kunnen uiten of aanpassen, kinderen die zich niet kunnen focussen en helemaal overprikkeld zijn, langs komen.

Natuurlijk zijn er achterstanden, maar die verdwijnen niet door kinderen activiteiten aan te bieden waar ze nog niet klaar voor zijn of die niet aansluiten bij hun behoeften. Dat weet jij als geen ander. Gras gaat niet harder groeien als je er aan trekt.

Ik heb makkelijk praten, ik weet het. Ik sta zelf niet meer voor de klas en zit in de rol van toeschouwer, van ‘zij die aan de zijlijn mee kijkt’. Ik werk met opvoeders, neem waar, constateer en zoek naar manieren waarop een handpop je helpt om kind iets te leren.

Een handpop kan je veel werk uit handen nemen en je het inzicht in kinderen geven, wist je dat? Of zie je hem vooral als dat ding waar je maar net mee om moet kunnen gaan?

Ik heb de effecten van de handpop gezien, leren wordt zoveel leuker en sprankelender met een pop erbij, de betrokkenheid wordt zoveel groter. En het allerleukste is dat het ook jouw leven en jouw beleving van je werk verandert. Je doet het voor de kinderen en vind, in het proces, het kind in jezelf weer terug, gaat spelen, out of the box denken en ziet mogelijkheden die je hiervoor niet zag.

Dat is een van de mooiste bijverschijnselen van de handpop en ik gun het jou zo om dat te ontdekken.

Ik wil je een cadeautje geven. Een gratis exemplaar van mijn e-boek “The Hand Puppet As An Educational Tool” t.w.v. €9,95. Het is een cadeautje, je bent me daarna niets verschuldigd en komt niet op mailinglijsten terecht. Het enige wat ik wil is je iets geven waarmee je licht en luchtigheid kunt toevoegen in jouw groep, in jouw werk. Ik wil graag dat je overeind blijft, dat je je werk leuk blijft vinden en je in wilt blijven zetten voor misschien wel de belangrijkste taak die er is in het leven: het opvoeden en tot bloei laten komen van kinderen.

Ben je geïnteresseerd? Vul je naam en mailadres in en ik stuur je de link voor de gratis download toe.

[activecampaign form=80 css=1]

Ik wens je alvast hele fijne feestdagen toe, maak er iets moois van <3

Liefs,

Helen

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.