We hebben gezocht naar de carnaval maar toen moesten we daarmee stoppen want we moesten Helen ophalen van het vliegveld, ja, die kwam ook nog hè, met het vliegtuig. En we waren veels te vroeg dus toen zijn we eerst op het strand gaan wachten. Ja, Sintje zei dat hij het altijd zo druk vindt op het vliegveld, ja, en dat ie daar altijd verdwaald dus daarom zijn we eerst op het strand gaan wachten, dan konden we de vliegtuigen aan zien komen. Sintje had zijn verrekijker meegenomen en dan zou hij kijken of ie Helen zag in het vliegtuig en als hij haar dan zag dan zou ie het zeggen en dan gingen we naar het vliegveld toe. Sintje vliegt niet zo vaak hè, nee die gaat liever met de boot of met de trein of met de auto, vliegen vindt ie niet zo fijn, zijn een beetje teveel mensen bij mekaar zegt ie.

Ik vind vliegen wel leuk, ik heb ook al een keertje gevlogen hè, met een vliegtuig, in de lucht is dat. Ja, mocht ik mee bij Helen op schoot en dan kon ik naar buiten kijken, door het raampje, ja, want een vliegtuig heb ook raampjes hè, ja, dan kun je zien waar je vliegt en dat is dan heel hoog hè, dan kun je niet zo goed zien waar je bent en dan lijkt alles heel klein, kijk, ik heb een keertje foto’s gemaakt toen ik in het vliegtuig zat:

 

Hier waren we boven een land, ik weet niet welk land, zie je dat, die piepkleine blokjes onder? Dat zijn huizen en dat witte is een wolk en zie je ook de weilanden en de straten?

En hier waren we boven de bergen, er lag toen sneeuw op de bergen, zie je dat? Ja, ze lijken helemaal niet groot zo hè? Maar dat zijn ze in het echt wel hè, ja, dat zijn hele hoge bergen maar met het vliegtuig duurt het maar heel even en dan zie je ze niet meer, dan zijn ze alweer voorbij, ja, een vliegtuig gaat heel snel hè, ja, veel sneller dan een hele snelle auto, ja, je vliegt dan gewoon heel snel door de lucht en overal overheen, met vliegen zijn er geen straten hè, nee, en ook geen stoplichten dus dat gaat een heel stuk sneller.

Maar nou zat alleen Helen maar in het vliegtuig, ja, want ik was er al hè, ja, ik was al in Spanje bij Sintje, ik was met de auto met Patrick gekomen hè. Nu zat Helen in het vliegtuig en Sintje keek door zijn verrekijker heen en die dacht dat ie Helen zag in het vliegtuig dus toen zijn we naar het vliegveld gegaan. Ja, want daar gaat het vliegtuig dan stoppen, dat is een soort bushalte voor vliegtuigen, ja, daar stap je uit het vliegtuig en als je in het vliegtuig wil dan stap je daar in het vliegtuig. Zo gaat dat met vliegen.

Kijk, dit zag ik toen we op het vliegveld waren:

Hier moesten we langs, ja, langs alle mensen die in een vliegtuig gingen stappen en wachten op de mensen die uit een vliegtuig gingen stappen. Dat zit niet bij mekaar hè, nee, die moeten niet door de war raken, mensen die nog moeten gaan vliegen lopen de ene kant op en mensen die net hebben gevlogen lopen de andere kant op.  Het vliegveld is groot hè, je kan daar ook eten en naar de wc en je kan er ook bloemen kopen omdat je blij bent dat iemand er nu is. Dat hebben wij niet gedaan, nee, ik was wel blij dat Helen er was hoor maar in het huis van Sintje hadden we al bloemen hè, veel mooiere.

En toen zag ik haar, toen was Helen er ook…