Moet je kijken, ik heb geld gekregen, ja, geld om kadootjes te kopen. Ja, heb ik van Sinterklaas gekregen, die vroeg ik hem helpen wou. Ja, dat wil ik wel natuurlijk en toen zei hij dat er nog wat kadootjes gekocht moesten worden, dat ie wat tekort kwam nog en omdat iedereen zo druk is dacht ie dat ik hem dan misschien wel even helpen wou. Dus ik mag kadootjes gaan kopen, ja, ik krijg een lijstje met wat Sinterklaas nog nodig heeft en dan moet ik naar de winkel om het te halen. Dat heb ik al wel vaker gedaan hè maar dat was nooit zoveel als nu dus nu ben ik eerst al het geld aan het tellen, ja, dat ik weet wat ik precies heb.

Kijk, ik heb munten. Die zijn rond en hard en daar staan cijfers op, dit is 2 euro en 2 euro is meer dan 1 euro. Ja en in de winkel moet ik dus goed kijken wat ik dan geef aan de mevrouw bij de kassa, of de meneer, dat kan ook natuurlijk.

Maar ik heb ook briefjes geld, ja, je heb dus munten en je hebt briefjes en briefjes zijn er omdat je anders heel veel muntjes mee moet nemen. Kijk, dit is een briefje van 5 euro en dat is net zo veel als 5 muntjes van 1 euro of 2 van 2 euro en eentje van 1 euro. Briefjes zijn meer dan munten zei Sinterklaas dus ik moet even tellen.

Zo, ik heb nou de briefjes bij mekaar, de 1 euro’s bij mekaar, de 2 euro’s bij mekaar en ik heb ook nog munten van 10 cent.

Nu weet ik precies hoeveel geld ik heb en nou ben ik aan het wachten op het lijstje van Sinterklaas en dan kan ik kadootjes gaan kopen.

Ik vind het wel spannend ineens, ja, nou heb ik een heleboel geld gekregen en ik heb nog nooit zoveel kadootjes gekocht, nee, als ik naar de winkel ga dan is dat altijd voor een klein iets en heb ik altijd een beetje geld bij me, nooit heel veel, nee. Wat nou als het niet lukt? Of als ik het ineens niet meer weet, of toch niet goed kan tellen, of Sinterklaas zijn geld ga verliezen, dat kan ook hè, dat je een gat in je zak hebt ofzo. Nou vind ik het ineens heel spannend want het is wel voor Sinterklaas hè en als het mij niet lukt dan heb misschien wel iemand geen kadootje, dat vind ik dan ook weer rot.

Weet je wat ik doe? Ik ga gewoon vragen of Helen met me mee gaat, ja, dat we samen kadootjes gaan kopen, ja, zij heb ook een grote bus, dan kunnen die kadootjes daar ook wel gelijk in, ja, is misschien wel net zo makkelijk. Oké ik ga het aan haar vragen, ik ga gewoon zeggen “Helen, ik heb tegen Sinterklaas gezegd dat ik dit wel kan maar ik weet het nou toch niet meer helemaal zeker dus wil jij me helpen?”, dat doet ze dan vast, denk je ook niet?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.