Toen ik vandaag uit ons magazijn ons kantoor inliep trof ik JaNee aan, op de grond, ze had een clownspak aan, een pruik op en was ook de neus niet vergeten maar toch lag er voor haar een enorme berg verkleedkleding. “Wat ben je aan het doen JaNee?” wilde ik daarom weten.

“Nou, het is weer bijna carnaval hè dus toen bedachten Mees en ik en Mo en Jip dat we moesten bedenken wat we dan aan gaan doen, ja, dat we ook even moesten passen enzo”

Ja, maar jullie hadden toch al bedacht wat jullie aan wilden doen? Daar hebben we het vorige week toch over gehad en toen zeiden jullie toch allemaal dat jullie echt héél hard iets nieuws nodig hadden? En toen hebben jullie toch al gekozen? En dat is gisteren toch ook gebracht door de postbode? Zijn die kleren niet goed?

“Jawel, die zijn héél mooi, echt heel heel mooi, die vinden we ook heel mooi echt waar want dat zijn allemaal dingen die we nog niet hadden hè? Nee, we hadden nog geen pinguinpak, en ook nog geen eekhoornpak, en ook nog geen supermanpak en ook nog geen hondenpak (of had Mees een konijnenpak gekozen, kan allebei hè?) en we hadden al wel een clownspak maar de nieuwe is ook een mooi pak, zo eentje hadden we nog niet als clownspak, nee. Maar nou hebben we een heleboel mooie pakken en nou weet ik niet meer zeker of ik wel clown wil zijn, nee. Want misschien wil ik toch liever superman zijn, dan kan ik vliegen door de lucht, is ook leuk toch? Of misschien wil ik ook wel cowboy zijn, ja, met die rooie zakdoek om m’n nek en met zo’n touw wat je dan overal omheen kan gooien, dat je iemand kan vangen met dat touw enzo, weet je wel? En toen zag ik ook het boevenpak en toen dacht ik dat ik misschien ook wel graag boef wil zijn, ja, dat ik dan dingen zogenaamd ga stelen, limonade van Mo ofzo, of het haarklemmetje van Mees, die met die vlinder, ja, die ze zo mooi vindt, weet je wel en dat ik dan net doe of ik die gesteeld heb, is ook een leuk spel toch? En toen zag ik de prinsessenjurk en toen dacht ik dat ik misschien toch een keertje als prinses moet gaan, ja, dat bedenkt niemand hè, dat ik wel eens prinses zou willen zijn? Ik wil ook geen prinses zijn maar dat zou dan toch wel een leuke grap zijn toch? En toen zag ik de Pipi Langkousjurk en toen moest ik weer denken hoeveel leuke spelletjes ik al heb gedaan in de Pipijurk, ja, de Pipijurk is echt wel leuk hè, die heb ik wel graag aan dus misschien moet ik daar dan nog een keertje voor kiezen. Of ik ga een keertje als aardbei, dat kan hè, hebben we ook een pak van, ja, op onze taart zat ook een aardbei en daarom kan ik ook wel een keertje als aardbei verkleed gaan met de carnaval, is ook leuk toch?

En nou weet ik het dus niet meer, nee, nou weet ik niet meer wat ik dan moet kiezen, wat ik zijn wil met de carnaval, nee, ik vind het eigenlijk allemaal leuk en dan is het toch gewoon rot dat ik maar één ding kiezen kan?”

Ja, dat is heel erg rot natuurlijk en zo herkenbaar ook want hoe meer je hebt om uit te kiezen, hoe moeilijker kiezen dan ook lijkt te worden. Maar moet je nu al kiezen JaNee? Het is toch nog helemaal geen carnaval? En die kleren kun je natuurlijk ook gewoon het hele jaar door aan trekken, als je je verkleden wilt, ja, dan kun je de ene keer prinses zijn, de andere keer pinguin, weer een andere keer aardbei, net waar je zin in hebt, jij verkleed je toch het hele jaar door, dus waarom zou dat nu niet kunnen? Als je nu zin hebt om clown te zijn dan ben je clown en als je met carnaval toch liever iets anders bent dan is dat toch ook goed? Onze verkleedkist is zo groot, je hebt keuze genoeg toch? Dat er nu nieuwe kleren bijgekomen zijn wil niet zeggen dat je die ook persé aan moet hè, als je zin hebt in iets anders, in iets wat je al had dan vind ik dat best.

“Ok, ik ga er gewoon nog over nadenken en gewoon alles aantrekken en dan denk ik dat het ik daarna wel weet, ja, ik kies gewoon het pak waar ik de meeste plannetjes bij krijg en waar ik het fijnst in kan spelen met Mo en Mees en Jip, dat is een goed plan van mij hè?”

Ik vind het een prima plan, ik denk dat er nog wel het één en ander aan verklederij langs zal komen de komende dagen maar dat vind ik vooral leuk dus laat ze maar gaan met z’n vieren, dat komt wel goed :D

Dit is in ieder geval het resultaat van de verkleedpartij van vandaag: