Moet je kijken, ik ben aan het knippen, ja, plaatjes aan het uitknippen. Ja, ik was toch met een hele stapel tijdschriften? Dat had je toch gezien dat ik op de bank zat met allemaal boekjes om me heen? Toen was ik plaatjes aan het zoeken, ja, plaatjes die ik bewaren wou en die plaatjes heb ik er toen eerst uitgescheurd, uit dat boek, ja, want die moesten weg hè. ja, we hadden er zo veel en dan gooit Helen de oude tijdschriften altijd weg, ja maar daar stonden plaatjes in en die wou ik wel bewaren dus die heb ik er eerst uitgezocht en de bladzijden uit het tijdschrift getrokken en nu ben ik alle plaatjes aan het uitknippen, kijk maar.

Ik vind dat best moeilijk hè, knippen….ja, want dan moet je goed kijken waar je knipt en want anders knip je fout of de helft er af of helemaal scheef enzo hè. Ja, en weet je wat ik nog meer moeilijk vind bij knippen? Dat je met je ene hand knippen moet en met je andere hand het papier moet vasthouden. Ja, want als je het niet vast houd dan gaat het zeker niet goed, nee, dan wiebelt het alle kanten op dus daarom moet je het met twee handen doen en dan moet je ene hand het papier vasthouden en ook een beetje de goeie kant op sturen.

En weet je wat nou heel erg balen was? Dat ik heel veel plaatjes had uitgezocht, ik moest dus heel erg veel knippen.

Ja, ik ben wel 3 dagen aan het knippen geweest maar gisteravond was ik klaar met knippen, ja, toen heb ik de doos erbij gepakt en daar alle plaatjes in gedaan want de plaatjes zijn voor de doos hè, ja, dat is mijn plannetje……….., ik wil een moet-je-kijken-doos maken, ja een doos waar altijd wat te zien is en waar je altijd wel naar wil kijken. Goed plan hè>

Zo en nu zijn al mijn plaatjes klaar en ga ik eerst uitrusten, ja. En dan ga ik morgen verder met mijn doos, ja, dan ga ik plakken want anders wordt het niet een echte moet-je-kijken-doos, nee, bij een echte moet-je-kijken-doos moet er wel geplakt worden maar dat ga ik dan morgen doen.