Het is niet zo’n mooi weer vandaag hè? Nee, bij ons was het niet heel mooi, elke keer als ik buiten was voelde ik wel spetters van de regen maar het waren alleen spetters hè, geen echte regen verder maar ik vond het toch niet fijn buiten dus ik heb binnen gespeeld. Weet je wat ik heb gedaan? Ik heb gekoppeltjeduikeld op de bank, ja, op de bank, dat kan bij ons. We hebben een grote rooie bank, daar kan je ook op liggen, helemaal languit, dat gaat op onze bank. En je kan er ook goed op springen, er zitten van die dingen in, van die dingen die je dan weer omhoog duwen, die bewegen mee, als een trampoline, ken je dat? Is fijn hè, dan kun je lekker springen en dat heb ik dus ook gedaan, ik heb eerst gesprongen op de bank en toen ik dat wel genoeg gedaan had ging ik koppeltjeduikelen op de bank. Ja, ging ik op de leuning zitten, deed in mijn hoofd naar beneden en gaf ik met mijn benen een duwtje tegen de bank en toen ging ik duikelen. Ja, rolde ik zo over mijn hoofd heen en kwamen mijn benen daarna aan de andere kant uit.

Het kan bij ons alleen op de rooie bank, die is lang en daar kunnen mijn benen ook weer lang liggen als ik geduikeld heb, op de stoel lukt het niet, heb ik ook geprobeerd maar dat ging niet goed, nee, daar duikelde ik zo over de rand heen en toen kwam ik met mijn hoofd op de grond. Ken je dat, dat het mis gaat en je dan valt? Ik schrok me een hoedje maar gelukkig deed het niet pijn want ik ben een pop hè en die hebben nooit echt pijn, als wij pijn hebben dan doen we alsof, ja, dan is dat weer nep. Wij krijgen ook geen blauwe plekken hè, nee, dat kan niet bij een pop, die krijgen geen blauwe plekken en ook geen echt bloed, als wij vallen dan worden we meestal alleen maar vies en als wij ergens een gat krijgen, dan komt daar geen bloed uit, nee, dat hebben wij niet, wij hebben vulling in ons lijf. Witte, zachte vulling en als die er uit gaat dan worden we heel slap, dan moet er weer vulling bij want anders zakken we in elkaar en worden we een wiebelpop, zo eentje die niet zelf rechtop kan zitten en dat willen we niet hè…

Maar toen ik op de grond kwam toen had ik geen gat, nee, en ik was er ook niet vies van geworden want de vloer was schoon, ja, dus ik ben alleen maar geschrokken, geschrokken dat ik mis geduikeld had, dat mijn benen niet recht kwamen maar over de stoel heen zwiepten en dat ik daarna naar voren werd geschoten en pas recht kwam te liggen toen ik met mijn neus op de vloer viel, hard viel. Ja, dat was niet fijn dus ik ga niet meer koppeltjeduikelen op de stoel meer, nee, dat ga ik niet meer doen, ik ga alleen nog koppeltjeduikelen op de bank, daar kan het en daar val ik niet op de grond, daar komen mijn benen gewoon aan de andere kant uit, veel fijner…. Heb jij ook zo’n bank waarop je kan koppeltjeduikelen of kan dat bij jou niet?