Moet je kijken! We hebben alledrie een nieuwe trui gekregen, die heeft Yolanda gemaakt, ja, die kan heel goed breien en die heeft lekker warme truien voor ons gemaakt, ja. Mees wilde graag de roze trui, die staat haar ook mooi hè, Mees houdt van roze. En Mo wilde graag de gele trui en ik wilde graag de blauwe trui, dus dat kwam goed uit, hoefden we daar geen ruzie over te maken, nee. Maar ik vind de roze en de gele ook mooi en Mees vindt de gele en de blauwe ook mooi en Mo vindt de blauwe en de roze ook mooi dus we gaan wel een keertje wisselen van trui, ja, kan ook want we zijn allemaal even groot dus dat gaat dan makkelijk.

We hebben warme truien gekregen omdat het nu herfst is, ja en dan wordt het weer kouder hè, dan kun je niet meer met zonder jas naar buiten en dan is een t-shirt ook te koud en een trui lekker warm, ja. Een trui is voor de herfst en de winter, voor als je ook een jas aan moet als je naar buiten gaat. In de zomer is een warme trui niet fjin, nee dan krijg je zweet, in de zomer ligt een warme trui gewoon in de kast te wachten totdat het weer kouder wordt.

En nu mogen we onze klerenkast opruimen van Helen, we moeten naar alle kleren kijken en de kleren die bij de zomer horen moeten we op bed leggen, die gaat zij daarna hoog in de kast leggen want die hoeven we toch een poos niet aan hè. En de kleren die bij de herfst en de winter horen moeten we in de kast leggen, waar we ze makkelijk kunnen pakken. Dus dat gaan we doen.

Even kijken, de oranje korte broek….. gaan we die aandoen als het koud is? Ikke niet denk ik want dan krijg ik koude benen. Nee de korte broek hoort bij als het warm is, die leggen we op bed.

En de tuinbroek dan? Die heb jij ook altijd aan toch Mo? Ja, ik ook, tuinbroek is fijn en die kan ik altijd aan, in de lente, in de zomer maar ook in de herfst en de winter. Dat kan met een tuinbroek hè, als het warm is  doe je daar een t-shirt bij aan en als het koud is een trui en dan kun je die gewoon altijd aan dus die moet in de kast blijven.

 

Het t-shirt dan? Ik doe als het koud is wel een t-shirt aan als ik ga gymen of onder een trui of zo, ja, dat je het nóg warmer krijgt dus een t-shirt kan dan toch ook altijd? Of niet, heb jij als het koud wordt nooit een t-shirt aan? Kan die wel in de kast blijven of moet hij toch op bed, wat denk jij? T-shirt is wel een moeilijke vind ik.

Hé, zie je dat, dit zijn toch allebei sokken? Ja toch? Sokken heb je toch ook altijd aan? Wat zeg je Mees? Die groene zijn kousen? Kniekousen? Van die dunne waar je niet warme voeten in krijgt? En die paarse dan? Krijg je daar wel warme voeten in? O, dat zijn sokken, van die korte, warme. Ok, dan horen de paarse in de kast, die zijn dan voor als het koud is. En de groene dan? O, die kunnen ook als het koud is en als je geen warme voeten wil. Ik wil als het koud is wel warme voeten dus ik zou ze op het bed leggen denk ik. Jij niet?

 

En de laarzen dan, de regenlaarzen? Die kan ik toch ook aan als het warm is want dan is er toch ook wel eens regen en dan wil ik toch ook in de plassen stampen? En als het herfst is nog veel vaker want dan is er ook vaak regen, ja en dan is het gras ook vaak nat ’s ochtends en als we dan naar het bos gaan doe ik ook altijd mijn laarzen aan want anders krijg ik hele natte schoenen en ook natte voeten dus dat weet ik zeker, laarzen zijn voor als het koud is maar ook voor de regen en als het warm is is er ook regen dus laarzen zijn voor altijd.

Nou, er ligt niet veel op het bed nog, alleen de korte broek en een paar ’t-shirts die niet fijn zijn onder een trui, waar van die dingetjes opzitten. Die doe ik pas weer aan als het warm wordt. En weet je wat ik niet heb gezien? Mijn uggs, ja, die heb ik ook altijd aan als het koud is maar niet als het warm is en die heb ik niet gezien nog. Nee, dat moet ik even aan Helen vragen waar die zijn. We gaan haar roepen, kan ze even kijken of er nog meer bij moet op het bed.