…..schreef ik vorige week om aan te geven dat ik even afwezig zou zijn. Ik had gehoopt a.s. maandag weer te kunnen beginnen, mijn werk weer op te pakken maar dat gaat helaas niet lukken. Ik zal uitleggen wat er aan de hand is.

Op 13 april ben ik geopereerd en is er een speekselkliertumor bij me weggehaald. Het was een klein ding maar door de ligging van de speekselklier werd het een operatie van ruim 2 uur. Rondom de speekselklier liggen spieren en zenuwen die de gezichtsuitdrukking aansturen en dus werd er alle tijd genomen om de operatie secuur uit te voeren en zo weinig mogelijk schade te veroorzaken. De operatie is geslaagd, de speekselklier is weg maar de impact van de operatie is groter dan ik bedacht had: de uitwendige wond is inmiddels goed aan het genezen maar mijn gezicht, kaak en nek zijn nog erg stijf en opgezwollen en mijn oog werkt nog niet goed. Door de operatie is er sprake van een tijdelijke aangezichtsverlamming, het komt wel weer goed, het heeft vooral tijd nodig.

Mijn arts heeft gisteren laten weten dat een herstelperiode van een week echt veel te optimistisch gedacht is en dat twee weken realistischer is, dat ik wel in beweging moet blijven maar mezelf niet moet gaan forceren omdat dat het herstel alleen maar gaat vertragen, dat ik best ongeduldig mag zijn maar me ook af moet vragen of ik mezelf daarmee help, dat ik mezelf meer tijd moet geven. Ik heb er een nachtje over geslapen en voel dat de arts gelijk heeft: ik moet nu nog niet teveel willen, alles kost nog zoveel energie.

Dit weekend worden alle bestellingen die vanaf vorige week woensdag tot zaterdagavond 22 april zijn binnengekomen ingepakt om maandag verstuurd te worden. Alle bestellingen die vanaf zondag 23 april tot zaterdag 29 april binnenkomen worden op maandag 1 mei verstuurd. De kortingscode ziektewet geeft nog een week langer recht op 10% korting wanneer je wat langer op je bestelling wilt wachten (met de meivakantie voor de deur hoeft dat natuurlijk ook helemaal geen probleem te zijn). Vanaf zaterdag 29 april vervalt de korting omdat ik op maandag 1 mei toch echt ga beginnen, nog niet de hele dag maar vanaf dan ga ik weer opbouwen. Deze week gun ik mezelf nog even om verder te herstellen. Ik hoop dat je daar begrip voor hebt.

liefs, Helen