Weet je waar ik was zondag? Ik was bij Ron en Marianne! Ja, die ken je toch wel, die van die boeken, ja, die hebben heel veel boeken gemaakt, van Liselotje, en Koning Bobbel en prinsje Alexander en nog veel meer, daar heb ik toch al eerder over verteld? Ja, weet ik zeker, ik heb daar een keertje een filmpje over gemaakt, kijk maar en ik ben ook een keertje naar hun feestje geweest, kijk dat was hier.

Ja, en nu mocht ik weer op hun feestje komen, ja, dat vinden ze leuk hè, een feestje geven en dan mogen er heel veel mensen komen. Ja, dus toen zat ik daar, gewoon op een stoel en toen zei Marianne ineens mijn naam! Ja, vroeg ze of ze mij voor mocht lezen uit Pietertje Pet, ja! Ken je die, Pietertje Pet? Da’s deze:

Pietertje Pet

Nou, dat wou ik natuurlijk wel, voorgelezen worden door Marianne, ja, die kan héél goed voorlezen hè, ja, heel goed boeken schrijven en ook heel goed voorlezen hè. Dus ik zei dat ik dat wel wou en toen moest ik samen met Helen op het podium komen en toen ging Marianne mij voorlezen. Ja, eerst over Pietertje die zand mee naar binnen had genomen. Ja, die wou een kasteel bouwen maar er was regen buiten en toen heb ie gewoon zand mee naar binnen genomen want dan kon hij toch een kasteel maken en dan werd ie niet nat. Ja, slim hè van Pieter, ja, zou ik dus ook doen maar de mama van Pietertje vond het helemaal niet leuk. Nee, daar ging het eerste verhaaltje over en toen kwam er nog eentje! Ja, omdat ik zo goed luisteren kan denk ik, ging Marianne mij nog een verhaaltje voorlezen. Ook van Pietertje.

Ja, en dat ging over spruitjes die Pieter op moest eten van zijn mama, ja, en Pieter vond spruitjes helemaal niet lekker dus die wou dat niet en toen had ie de spruitjes op de grond gegooid toen zijn mama niet keek hè. Ja, ik zei toch, Pietertje is echt slim hè? Maar mama was ook slim want die had het gezien en toen moest ie de spruitjes toch opeten, ja, da’s balen dan hè. En toen wou Marianne weten of ik dat ook deed, spruitjes op de grond gooien…..wat denk je? Denk je dat ik dat doe? En jij dan? Zou jij dat doen?

Ik hoef niet zo vaak spruitjes te eten eigenlijk, nee, Helen weet dat ik die alleen maar lekker vind als er heel veel pindasaus bij zit en daar heb zij dan geen zin in dus dan eten we wat anders, ja. En ik ga ook altijd spelletjes doen met spruitjes en dan moet zij die altijd weer opruimen daarna en daar heb ze ook geen zin in dus nu hoef ik geen spruitjes meer te eten, slim hè van mij?

Ja, maar Marianne heb mij dus voorgelezen en toen hebben we nog even met mekaar gebabbeld enzo en toen moest ik weer op mijn eigen stoel gaan zitten want er waren natuurlijk nog veel meer mensen op het feestje hè, ja, en daar wou Marianne ook nog dingen tegen zeggen, ja, en Ron ook, want die was er ook hè maar die heb mij niet voorgelezen, dat was Marianne. Ja, en ik vond het heel gezellig en heel jammer dat het alweer afgelopen was. Ja en toen ben ik in slaap gevallen en toen ik wakker werd toen was ik alweer thuis bij de eekhoorntjes, ja….

Helen had nog wat gevonden zei ze, ja, omdat ik zo graag boeken lees van Ron en Marianne had Helen wat opgezocht, ja, die had iets gevonden en dat zou ik wel leuk vinden zei ze want er stonden allemaal dingen op die ik knutselen en lezen en doen kan en dat vind ik leuk hè, iets maken enzo. Moet je kijken wat ze gevonden heb, dat zijn de boeken van Ron en Marianne met allemaal doe-dingetjes, da’s leuk hè, dat zijn een hoop knutsels, die wil ik allemaal gaan maken….

Met dank aan Deborah Weijts voor de foto’s en de Pinterestpagina