JaNee had het zwaar vanmorgen, ze baalde dat ze nog niet droog was, dat ze binnen moest blijven en haar kleren nog niet aan mocht. “Mijn handen zijn al droog, en mijn voeten ook en mijn benen bijna en mijn buik ook bijna, alleen mijn hoofd is nog niet droog, er is nog maar een klein stuk van mij niet droog, de rest is al bijna droog en ik heb geen zin om te zitten!” riep ze. Ja lieve schat, ik weet dat jij dat moeilijk vind maar toch moet je vandaag blijven zitten. “Mag ik dan een handdoek, dat ik toch al een beetje aangekleed ben, ik kan toch niet in mijn nakie op mijn blog, dat wil ik niet hoor!” Ja tuurlijk en ik liet JaNee kiezen welke handdoek het dan worden moest.

Ze bleef daarna mokken en roepen wat ze allemaal niet wou maar ik kan er niks aan veranderen, ze moet nu gewoon eerst helemaal drogen en dat dat niet leuk is voor zo’n ondernemende dame, dat snap ik ook dus ze mocht mijn tablet gebruiken, normaal mag dat niet maar vandaag is niet ‘normaal’ en wil ik haar toch een beetje tegemoet komen.

En toen was het ineens helemaal stil…….tè stil voor JaNee haar doen dus ik ging toch maar even kijken, misschien was ze wel in slaap gevallen maar dat was niet zo, ik trof haar in de stoel aan in haar handdoek met haar handen op de leuningen. Wat ben je aan het doen? wilde ik weten.  “Stttttttttt” zei ze “ik ben aan het mediteren en roep jou wel als ik klaar ben, ik kan nu niet praten” Ok, nooit geweten dat JaNee dat kon, mediteren, ik heb het haar nooit eerder zien doen in ieder geval.

Toen ze klaar was met mediteren mocht ik er weer bij komen en was ik toch wel nieuwsgierig geworden naar hoe ze dan precies mediteert. “Ja, ik was aan het mediteren, ken je dat? Dat is stil zijn en naar jezelf luisteren, ja. Ik had het nog nooit gedaan eigenlijk maar ik kwam op jouw tablet een paar filmpjes tegen over mediteren en verhaaltjes die je daarbij helpen dus die heb ik bekeken en toen wilde ik het zelf ook proberen, ik heb naar die mevrouw geluisterd en precies gedaan wat zij zei en toen zag ik echt een regenboog en allemaal kleuren. Ja, ik vond het fijn dus ik wil de andere filmpjes ook bekijken mag dat?”

Ja hoor, ik vind het prima, als dat je helpt om nu door je ‘droog-dagen’ heen te komen dan lijkt me dat een prima manier. Hieronder zie je het filmpje waar JaNee het over had.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.