Ik ben weer in mijn bos wezen wandelen, ja, om te kijken wat er anders is dan vorige maand. Dat heb ik vorige maand ook gedaan, weet je nog? Daar heb ik hier over verteld. Ja, vorige maand was ik ook in het bos en toen zag het bos er zo uit:

Toen was het nog helemaal niet zo groen in het bos, nee, toen hadden de bomen nog helemaal geen blaadjes en was alles nog hartstikke kaal, weet je nog? Ja, vorige maand was het bos nog bijna precies hetzelfde als de keer daarvoor toen ik ook in het bos ging wandelen.

Dus ik was nou wel benieuwd, ja, of het nu anders zou zijn, of er al blaadjes aan de bomen zouden zitten en of ik nou verschil zag met de vorige keer. Moet je kijken wat ik zag:

Dat is echt anders hè? Is echt groen nu hè? Dit is echt hetzelfde bos, ja, ’t is echt dezelfde wandeling maar het lijkt heel anders nu hè? Mooi hè? Daarom wou ik ook steeds nieuwe foto’s maken want anders denk je misschien ‘daar is toch niks aan om elke keer weer naar hetzelfde bos te gaan’ maar dat is dus niet zo, nee, het is juist leuk want het is wel hetzelfde bos maar het bos is elke keer weer anders, ja, het ziet er elke keer anders uit. Soms is er ineens een boom omgevallen ofzo en dan is het weer anders en soms zijn er een heleboel bomen weggehaald, ja, je weet wel, omgezaagd en dan is het ook weer anders. t Is gewoon nooit hetzelfde, dat zie je wel al toch?

Maar dat wou ik je dus even laten zien en weet je wat ik je dan ook gelijk wou laten zien? Mijn moestuintjes, ja, dat je kan zien hoe het daar nu mee is want daar zorg ik nog steeds voor hè? Ja, nu is het makkelijk want nu staan de potjes gewoon buiten en als er dan regen komt dan hoef ik geen water te geven, nu groeit het gewoon. Kijk, dit zijn ze nu:

Die met die grote blaadjes dat zijn de radijsjes, ja, die groeien het hardst, ja en daarnaast met die steeltjes is de broccoli, ja, dat lijkt nog steeds niet op echte broccoli, op dit:

Fresh green vegetables, isolated on white, macro close up with copy space

De broccoli en de radijs zijn dus het grootst en de uitjes, de tomaatjes en de sla die groeien niet hard, ik weet niet of dat wel genoeg wordt om op te eten maar dat wachten we gewoon af. Ik vind het nog wel steeds leuk, ja, om te kijken of ze groeien gaan en ik hoef ze ook niet persé op te eten, nee, er naar kijken vind ik ook wel goed eigenlijk.

Hoe is het met jouw moestuintjes? Groeien die net zo goed als de mijne?