Moet je kijken…..dit is mijn klerenkast. Ja, ik wil er niet altijd hetzelfde uitzien natuurlijk en hou van verkleden, jij ook?

In mijn kast hangen gewone kleren maar ook verkleedkleren, ik heb een aardbeienpak (vond ik grappig), zo’n jurk waarmee ze in Spanje altijd dansen (heb ik ook van die schoenen met echte hakken bij), een pak voor als ik naar de ruimte wil reizen, een pak voor als ik pipo wil zijn, een pak voor als ik boef wil zijn, een pipi-jurk (heb ik ook een pruik bij), een blije jurk, een héle blije jurk, een pietenpak, een piratenpak, een prinsessenjurk en nog veel meer. Die hangen allemaal in mijn kast maar die trek ik alleen aan als het feest is of als ik met de verkleedkast spelen wil. Anders heb ik gewoon een spijkerbroek aan, of een overgooier, of een tuinbroek met een shirt of trui. Die heb ik ook genoeg, en heel veel schoenen natuurlijk. Ik vind sloffen fijn maar heb ook schoenen voor buiten, mét en zonder veters en ook laarzen, voor als het regent. Weet je wat ik pas heb gekregen? Uggs! Nee, geen echte uggs, nep-uggs, roze. Ze hadden ze niet in oranje, anders had ik oranje gewild, ze waren alleen in roze…..nou ja, ook mooi en héél lekker warm, mijn nep-uggs. Weet je wat? Ik laat je nog meer foto’s zien…

O ja, dan zie je ook gelijk mijn pyjama, die vind ik fijn in de winter, in de zomer heb ik liever mijn nachthemd. En mijn drakencape, die is echt stoer hè? En die met die hoed was toen we op vakantie in Cuba waren, daar is het heel warm, wist je dat? Ja, zo warm dat ik daar altijd in mijn t-shirt en mijn badpak rondliep, met een hoed natuurlijk want anders scheen de zon steeds in mijn ogen. En die roze jurk is mijn blije jurk. Ik heb ook een spijkerjack en o, zie je, dat zijn mijn nep-uggs en mijn tuinbroek. Mijn tuinbroek heb ik echt het aller-, aller-, allerliefste aan, dat is mijn lievelingsbroek. Ik heb ook bretels, zie je dat? Ja, anders zakken mijn rokjes en broeken soms af en met bretels is dat niet. Ik zei toch dat ik ook een Pipi-jurk heb? Nou, dit is ie en op mijn hoofd heb ik mijn Wicky de viking muts. Ik vind het ook leuk om piraat te spelen, dan maak ik een kaart en ga ik op zoek naar een schat.

Mijn rode jas en overgooier heb ik ook graag aan, ‘t is een lekkere warme jas. Heel, heel soms wil ik prinses zijn, niet zo vaak dus en dan ben ik echt een tuttebel, dan ga ik netjes lopen en wil ik ook overal lintjes enzo, wil ik dat iedereen voor me buigt. Ik heb ook een kerstmuts, die hoort bij mijn kerstvrouw-jurk. Die heb ik altijd aan als de kerstman er is, ik mag de kerstman vaak helpen, wist je dat? Ja, is zo, dat vertel ik nog wel een keer. En dan zie je ook nog mijn oranje Winnie de Poeh sloffen en mijn oranje bodywarmer, ik had daar ook een oranje sjaal in mijn haar gedaan, voor de grap, het lijkt nu net of ik een toeter op mijn hoofd heb hè?

Zo, nu heb je wat van mijn kleren gezien, ik ben benieuwd wat jij graag aan hebt en of jij ook een lievelingsbroek hebt, of een trui, of jas, of schoenen, dat mag natuurlijk ook.

JaNee

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.