“Ik weet het niet hoor JaNee maar Helen heeft wel een beetje gelijk dat Sinterklaas wel erg veel vergeet hè? Nou is ie alweer zijn mijter en ook nog zijn werkmijter vergeten! Dat is toch best een beetje raar toch? Als we bij hem zijn vergeet ie bijna niks, weet ie nog precies wat er allemaal in de erwtensoep moet, is hij de beste met memory, weet hij altijd waar hij zijn bril heeft neergelegd, waar hij ook alweer gebleven was in zijn boek, wat er nog allemaal gedaan moet worden, als wij er zijn vergeet ie niks en als we dan weer thuis zijn vergeet hij heel veel, ik snap er niks van, jij wel?” vroeg Mees.

“Ja, hij vergeet ineens veel hè, ik snap d’r ook niks van want toen ik moest oefenen als hulppiet was dat nog niet, het was er ineens, hij had geslapen en in zijn slaap is het gebeurd denk ik, toen is hij vergeeterig geworden. En weet je wat ook raar is? Dat er ook ineens zoveel pieten vergeeterig zijn, ja, die denken ook niet aan de mijter en de staf en de werkmijter, nee, het komt vast door het huis waar hij slaapt, dat is misschien wel een ‘vergeet-huis’ maar alleen voor Sinterklaas en de pieten dan want als wij er slapen zijn we daarna niks vergeten hè?” zei JaNee

“Nee, wij niet en als het een vergeet-huis is dan zouden wij toch ook alles vergeten en wij weten alles nog gewoon. Maar ’t is wel leuk hè om de hulppiet voor verloren zaken te zijn hè, we helpen wel goed hè?”

“Ja, dat zei Sinterklaas ook toch?” zei JaNee “die zei toch dat wij echt superpieten zijn dat hij het fijn vindt dat hij nu nergens meer aan hoeft te denken omdat wij hem toch alles komen brengen wat ie vergeten is. Nou eerst maar even zijn mijter en werkmijter brengen, anders kan hij niet op pad vanavond. Ik weet waar hij is, daar ben ik al een keertje geweest en Sinterklaas heeft gezegd dat we daarna naar huis mogen, naar ons nieuwe huis, is ook fijn hè, Helen zegt dat het nu helemaal klaar is, ik ben zo benieuwd!”

Wat JaNee en Mees niet weten is dat ik toch even met Sinterklaas heb gebeld want ik maak me een beetje zorgen over zijn vergeetachtigheid, vraag me af of het wel goed met hem gaat en waarom de hoofdpiet niet aan de zaken die Mees en JaNee naar de Sint toe moeten brengen denkt. Sinterklaas zelf was zich net aan het klaarmaken voor zijn middagdutje maar wilde me wel even te woord staan gelukkig. En hij heeft me helemaal gerust gesteld want er is helemaal niks mis met Sinterklaas en hij is ook niet vergeetachtiger dan vorig jaar, hij vergeet al die dingen expres zei hij en zijn pieten moeten hem helpen om dingen te vergeten zodat JaNee en Mees ze kunnen komen brengen. “Weet u wat het is, mevrouw Helen?” zei Sinterklaas “JaNee wilde zo graag een goeie hulppiet zijn en ze heeft zo haar best gedaan in de inpakfabriek, zo haar best gedaan om verkeersborden te leren, zo haar best gedaan om te rijmen en speelgoed te herkennen, ze heeft zo hard geoefend maar ze is nog veel te klein om al zoveel dingen te moeten en ik zag hoe graag ze wilde helpen maar ook dat ze eigen leuke zelf een beetje aan het verliezen was, ze had het alleen nog maar over pakjes en oefenen en nog meer oefenen en daar maakte ik me zorgen over want JaNee is mijn vriendinnetje en ik heb haar graag bij me in de buurt, we hebben veel lol samen en ze was de lol aan de verliezen en dat kan ik natuurlijk niet toestaan. Dus toen ze samen met haar vriendinnetje Mees, heel grappig meisje vind ik, langs kwam met het plannetje om alles wat ik vergat met de Porsche te komen brengen, vond ik dat een meesterlijk plan want ze heeft me verteld van de wereldreis, ik heb de foto’s gezien en dat kan ze goed, ik wilde haar graag het gevoel geven dat ze toch een hele goeie hulppiet is dus ik heb ingestemd en ben daarna expres spullen vergeten want anders zou ik ook geen pieten voor vergeten zaken nodig hebben, begrijpt u?” Och Sinterklaas, wat lief! Nee, nu begrijp ik het maar gaat u het ze ook nog vertellen? “Wat denkt u, mevrouw Helen, moet ik dat doen?” vroeg Sinterklaas.

Tja, dat is natuurlijk wel een lastige vraag want ze is wel heel blij met haar taak en Mees ook en misschien zijn ze wel heel teleurgesteld als ze horen dat het eigenlijk een spel was, ik weet het niet, ik moet daar even over nadenken want kan het kwaad als ze het niet weten? “Dat is precies wat ik ook dacht, mevrouw Helen” zei Sinterklaas, ik moet er ook nog een nachtje over slapen, ik heb de hoofdpiet in ieder geval opdracht gegeven om een speciale verrassing voor JaNee en Mees te organiseren. Morgen is een drukke dag en ik zou het op prijs stellen wanneer u JaNee en Mees toestaat me morgenavond laat te begeleiden naar mijn boot zodat ik afscheid van ze nemen kan en ik een laatste kopje chocomel met ze drinken kan voordat ik vertrek. Ik stel voor dat u daar zelf ook bij bent want áls ik het ze ga vertellen dan heb ik graag dat u daarbij bent, de hoofdpiet zal u nog bellen waar u precies moet zijn, is dat afgesproken?”

Nadat Sinterklaas had opgehangen vroeg ik me af of je Sinterklaas iets kunt weigeren, ik weet het niet eigenlijk maar het maakt ook niet uit want ik heb dus morgenavond heel laat een afspraak met Sinterklaas………eindelijk mag ik er ook eens bij zijn!