Dit keer belde Mo, ze waren naar het strand geweest en dat was zijn idee want Mo was nog nooit eerder naar het strand geweest, die had de zee alleen nog maar op foto’s gezien en wilde zo ontzettend graag een keertje beleven wat strand en zee nou eigenlijk was.

“Vond je het leuk?” vroeg ik en ja Mo had het hartstikke leuk gevonden, ze hadden over het strand gecrosst, zandkastelen gebouwd met een gracht eromheen, net als het Muiderslot had gehad en die gracht was ook nog volgelopen met water. “Ik weet niet waar dat vandaan kwam, het was er ineens en elke keer als we probeerden het er uit te halen kwam het weer terug, het leek wel alsof het uit de grond kwam, kan dat?” Ja, bij het strand kan dat, als je daar gaat graven heb je zo een kuil vol water. Maar ze hadden het niet erg gevonden want het was nu wel een heel echt kasteel. En ze hadden ook schelpen gevonden, allemaal verschillende en waren in de duinen geweest, je weet wel, die heuvels die bij het strand zijn en waar je vaak doorheen moet om bij het strand te kunnen komen. Daar waren ze ook geweest en daar hadden ze rondgewandeld. “Ik heb een beest gezien” zei Mo “een beest wat ik niet ken, hij was niet zo groot, leek een beetje op een slang maar was het denk ik niet want hij had ook pootjes, Jip zei dat het misschien wel een hagedis was, wil jij eens kijken?”

Ja, dit is een hagedis, de zandhagedis, en die komt in de duinen voor  en die is groen dus dat kan goed, wat goed dat jullie er een foto van gemaakt hebben, dan kun je later altijd nog een keer opzoeken waar die precies leeft en wat die eet en hoe die woont enzo, dan heb je in ieder geval het plaatje van hoe die er uit ziet.

“Is het nog steeds leuk?” vroeg ik “want als het niet meer leuk is moeten jullie het gewoon zeggen hoor, het is niet nodig om stoer te doen als je je helemaal niet stoer voelt.” Maar dat deden ze dus ook niet, ze deden niet stoer, ze vonden het nog steeds erg leuk en het ging allemaal goed, het lukte om samen plannetjes te maken, ze hielpen elkaar, waren elkaar ook wel aan het plagen soms maar dat was vooral om te lachen, ze zongen onderweg,  bedachten spelletjes en hadden het reuze naar hun zin. Nou oké, dat is fijn om te horen toch?

Vanavond komen ze terug, vandaag mocht JaNee kiezen waar ze naartoe gingen en daarna kwamen ze terug naar huis. Ik heb ze nog niet gezien maar verwacht dat ze elk moment terug kunnen komen dus ik ga even thee zetten om alle verhalen te kunnen horen. Morgen zal ik, of JaNee zelf, vertellen waar ze vandaag zijn geweest en wat ze daar hebben gedaan.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.