We zijn weer terug, ja, terug bij Helen, we waren wel wat later dan we hadden gezegd want we moesten onderweg stoppen, ja, d’r was een meneer en die zei dat we aan de kant moesten gaan, hij wou met ons praten. Dat vond ik wel een beetje eng maar Jip en Mo vonden hem er niet eng uitzien en zeiden dat we heel hard zouden gaan schreeuwen als die meneer toch eng was want er waren genoeg mensen in de buurt die ons dan konden horen. Maar die meneer was helemaal niet eng, nee, het was Koos en Koos is van de wegenwacht, ken je die? De wegenwacht? Die helpen je als er iets is met je auto maar wij hadden geen pech met de auto, onze doet het goed maar Koos vond het grappig dat we zo rondreden en die zei dat als we ergens stil kwamen te staan, we hem mochten bellen. Nou da’s fijn hè, als iemand je wil helpen?

We waren in Amsterdam geweest, ja, daar wilde ik graag naar toe. Niet om winkels te kijken of naar een museum te gaan ofzo, niet persé in ieder geval maar gewoon omdat Amsterdam leuk is, daar hebben ze ook grachten, net als bij het Muiderslot en net als bij het zandkasteel wat wij op het strand hadden gemaakt.

Ja, Amsterdam heeft heel veel grachten, kijk maar, op het kaartje zie je die, alles wat blauw is zijn grachten en daar staat dus water in. En in die grachten liggen bootjes, grote bootjes waar ook mensen op wonen, dat zijn woonboten en ook een heleboel kleine bootjes, daar kun je dan mee rondvaren in de grachten. En er zijn ook bootjes met een glazen dak, daar kun je ook op en dan ga je door alle grachten heen varen. Dat hebben we gedaan, is leuk joh, dan vaar je door tunnels heen waar mensen overheen fietsen of waar auto’s overheen rijden. Ja, en dan kom je ook op plaatsen waar je helemaal niet komen kan met de auto. Ja, dat was leuk en we hebben ook naar muziek geluisterd in Amsterdam, daar zijn veel mensen die gewoon op straat muziek maken hè, ja, dat is en er zijn ook mensen die kunstjes doen op straat, zich bewegen als een robot of een toneelstukje zonder woorden doen, ja, dat hebben we gezien. We hebben dus eigenlijk alleen maar rondgekeken, naar mensen gekeken en naar huizen gekeken en naar bootjes gekeken en zelf ook weer liedjes gezongen en we zijn naar de plaats geweest waar Willem koning werd. Ja, daar was ik natuurlijk al wel geweest maar Mo en Jip niet dus dat wou ik ze laten zien en toen hebben we ook heel veel vogels eten gegeven, onze oude boterhammen, er waren heel veel vogels daar, toen Willem koning werd waren het er niet zo veel maar nu wel.

Amsterdam is groot hè, ja en daar rijden ook trams, ken je die?  Da’s net als een bus maar dan rijdt ie niet op de weg maar in rails, net als een trein maar het is geen trein want hij stopt heel vaak bij haltes, net als een bus. En als je dan wilt oversteken moet je heel goed uitkijken want die tram rijdt gewoon door hè, ja, die kan niet zo makkelijk stoppen ofzo en als je dan in de weg rijdt of loopt dan begint ie te bellen. Deed ie ook een keer naar ons, we schrokken ons rot dus toen zijn we maar niet meer in de buurt van de tram gekomen.

En toen zijn we naar huis gegaan, zeiden tegen de tovertomtom dat we weer naar Helen wilde en die wist hoe we dan rijden moesten. Heel makkelijk. En nu zijn we thuis maar het was zó leuk, we willen weer weg eigenlijk dus dat gaan we morgen tegen Helen zeggen, een beetje voorzichtig wel want ze deed al best moeilijk toen we samen weg wilden gaan en nu willen we langer weg en ook verder weg, nu willen we de wereld in maar ik weet niet of ze dat wel goed gaat vinden dus daar moeten we over praten, haar vertellen waarom we dat graag willen, waar we naar toe willen, vertellen dat we er echt heel goed over hebben nagedacht, dat we denken dat we dit samen kunnen, dat ze zich geen zorgen moet maken, vertellen dat……nou ja, je snapt het wel denk ik, wij willen iets wat zij niet wil denken wij en daarom moeten we allemaal dingen bedenken om tegen haar te zeggen zodat zij het ook goed vindt en niet elke nacht wakker ligt want dat willen we natuurlijk ook niet, we willen dat ze blij voor ons is en ons helpt met onze plannen. Duim maar voor ons……

 

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.