Vanmorgen vond ik een nieuwe ansichtkaart in mijn mailbox, ik had Jip gistermiddag al even gesproken, ze waren in Mexico en gingen op zoek naar Chichen Itzá. “Chichen Itzá?” vroeg ik, “waarom willen jullie daar naartoe?” Nou ze wilden naar Chichen Itzá omdat het van de Maya’s was, ken je die? De Maya’s? Dat is één van de volkeren die op raadselachtige manier verdwenen zijn, die heel lang geleden hebben geleefd en die bouwwerken hebben gemaakt waaruit blijkt dat ze heel slim waren want toen die gebouwd werden waren er nog geen hijskranen of vrachtwagens of buldozers. En toch was het gelukt om huizen te bouwen, en muren, en tempels en pyramides.

En de Maya’s konden ook al schrijven, die hadden tekens bedacht die letters waren en ook tekens die getallen waren en ze hadden een kalender bedacht door naar de zon te kijken en wisten ook hoe laat het was door naar de zon te kijken. Ja, de Maya’s waren heel slim en ineens waren ze weg en niemand weet waar ze gebleven zijn, niemand weet ook hoe zij wisten wat ze allemaal wisten en nu zijn er al heel lang mensen bezig met het bedenken hoe de Maya’s geleefd hebben. Chichen Itzá is maar één plek waar Maya’s gewoond hebben, er zijn er nog wel meer maar deze had Jip op Discovery Channel gezien en onthouden dus deze wilden ze bekijken.

Bij de ansichtkaart zat ook een link naar een filmpje zodat we allemaal kunnen zien wat Jip, Mo en JaNee gisteren hebben gezien, kijk maar:

op bezoek in Chichen Itzá

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.