Voorbeelden

Bijna jarig

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vandaag waren we aan het kletsen over jarig want handpop.nl is bijna jarig, wist je dat? Ja, is zo, bijna jarig en Helen wil daar een feestje voor vieren, niet een feestje waar ze kadootjes krijgt maar een feestje dat ze kadootjes gaat weggeven en daar was ze druk mee. En toen vroeg ze aan mij “en jij JaNee? Jij bent ook bijna jarig, wat voor een verjaardag wil je graag?” Nou geen verjaardag om mijn kadootjes weg te geven in ieder geval, ik wil wel graag kadootjes krijgen: stiften, verf, een boek, plantjes, een puzzel, tekeningen, knikkers, een timmerkist, fijne sokken enzo, dat wil ik wel.

Maar ik ben gelijk met de koningin jarig hè, heb ik verteld toch? Ja, ik ben gelijk met de koningin jarig en dan ga ik dus naar het paleis toe, naar het feestje van Willem, daar wil ik wel graag bij zijn en dan is er zoveel te doen, dan wil ik niet mijn feestje vieren. Nee, ik vier mijn feestje de dag er na wel. En dan wil ik slingers, en ballonnen, en taart met kaarsjes, en limonade en een  feestje. Ik wil het allemaal en dat mag want jarig is bijzonder hè, dat is maar 1 keer en dan moet je weer heel lang wachten.

Ik wil ook een Pipi-feestje, ken je die Pipi? Is Pipi Langkous, daar zijn boeken van en ook dvd’s en ik vind Pipi leuk. Ik heb ook zo’n jurk als Pipi, ja, bij de Makro gekocht, en een pruik met vlechten, net als Pipi, heb ik ook. Dus ik moest vandaag op de foto voor de kaart die ik aan mijn vriendjes ga geven, dat ze op mijn feestje komen mogen, op mijn Pipi-feest. En dan gaan we spelletjes doen, in bomen klimmen, met waterbommetjes gooien, ons verstoppen in de struiken en als het niet mooi weer is dan maken we van ons huis een grote boot en dan doen we of we piraten zijn die op zoek zijn naar een schat, is ook leuk.

En dan wil je nu natuurlijk weten hoe oud ik dan word, nou ik word weer 5, ik word elk jaar 5 dus nu ook. Dat kan hè, als je een pop bent, dan hoef je niet ouder te worden want je groeit ook niet hè, nee, ik was 65 cm en dat ben ik nog steeds, ik word niet groter en ik hoef ook niet ouder te worden. Ik vind 5 wel een fijne leeftijd maar als oudere kinderen willen dat ik ouder ben omdat ze 5 kinderachtig of klein vinden dan vind ik het ook best om dan ouder te zijn, het maakt mij niet zoveel uit eigenlijk. Ja, soms is het heel makkelijk en heel fijn om een pop te zijn……

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.