Moet je kijken, dit heb ik in het bos gevonden, ja, bij een boom die afgebroken was. Ja, dat kan hè, als het heel hard waait of storm is dan kan een boom afbreken of omwaaien hè. Niet zomaar, nee, dan is de boom al wel ziek hè maar dat kan je niet zien aan de buitenkant. Tenminste, ik kan dat niet zien. Nee, en nu was er dus een boom omgewaaid, ja, helemaal kapot was die en daar vond ik dit. Ja, dit is van de bijen en dit kwam uit de boom, ja, er zat nog meer in daarom weet ik dat het uit de boom kwam. Maar hoe komt een bij dan in de boom hè? Ja, dat wou ik dus ook weten en weet je hoe dat kon? Dat kon omdat een vogel een gat in de boom gemaakt had, ja, een gat om een nestje te maken, er zijn vogels die dat doen hè en toen was niet alleen die vogel in de boom gaan wonen maar ook bijen waren er gaan wonen. Ja, want die zoeken natuurlijk ook een huis, die willen ook ergens wonen. Logisch hè? Maar ja, voor de boom is het niet fijn, nee, want die wordt dan ziek en dan is ie niet meer sterk en dan kan ie dus omwaaien. Ja, en dat was dus met de boom in ons bos.

Maar ik had dus wel deze honingraat gevonden en dan wil ik toch weten waar die dan voor is, ja, wat de bijen ermee doen hè. Dus ik heb gezocht en ik heb een filmpje gevonden dat er bijen geboren worden in zo’n vakje, kijk dat is deze:

Maar ik heb ook een filmpje gevonden van de bijen dat ze honing maken want dat doen bijen ook hè, ja, die maken honing en dat is dan ook in van die vakjes, kijk maar hier:

Dus nou weet ik niet of mijn raat was van de bijen die er in geboren zijn of van de bijen die er honing in hebben gemaakt. Wat denk jij?

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.