Taal

Hoe is mijn dag eigenlijk?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kijk, het is dit boek wat ik gekregen heb, ja, het ‘smoeltjesschrift’ heet het en het is een soort dagboek. Ja, da’s zo’n boek waar je elke dag iets in schrijft over hoe de dag was en bij dit boek moet je dus schrijven over wat er leuk was en niet zo leuk, wat je gedaan hebt en moeilijk vond enzo. Ja, er staan allemaal vragen in waarbij je na moet denken over jezelf.

boek

Kijk, dit is een bladzijde uit het boek. Ja, die zijn niet allemaal hetzelfde hè, nee, dat zou saai worden maar dat is dus ook niet. Je komen wel elke dag smileys langs, ja, en dan moet je kiezen welke er het best bij jouw dag past. Dat vind ik niet moeilijk, dat weet ik meestal wel.

 

Maar over andere vragen moet ik soms echt nadenken hè, ja, over de vraag wat ik vandaag heb geleerd enzo. Ja, dat weet ik nooit gelijk, nee, misschien heb ik wel wat geleerd maar weet ik niet dat ik het geleerd heb omdat ik niet van plan was om het te leren ofzo. Dat kan hè, toch?

En met dit boek ga ik daar dus echt over nadenken, ja, we gaan dat elke avond doen, ja, dan gaan we samen op de bank zitten en dan gaan we samen nadenken over de dag, ja, en verder doen we dan niks, alleen maar nadenken en praten over de dag. Ja en daarna is de dag dan klaar, ja, als er rotdingen waren op de dag dan praten we daar over, ja, dat het niet in mijn hoofd blijft zitten als ik slapen moet enzo, ken je dat, dat je dan niet slapen kan? Ja, heb ik ook en daarom gaan we dus elke dag over de dag praten met dit boek. Zo doen wij dat.

En dan is er morgen weer een nieuwe dag waarop er weer nieuwe avonturen gaan zijn, ja, en daar heb ik dan ook weer zin in. Ja, die vraag wist ik wel gelijk.

(meer informatie over dit leuke boekje kun je hier vinden: boek/)

 

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.