Cursussen

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Het Sinterklaasthema kan behoorlijk druk en overweldigend zijn, vooral voor kinderen die al overspoeld worden met indrukken. Maar wat als ik je vertel dat jouw handpop juist voor rust en ontspanning kan zorgen? Ja, het klinkt misschien tegenstrijdig, maar in deze praktische cursus leer ik je hoe jouw handpop een belangrijke rol kan spelen in het Sinterklaasverhaal en tegelijkertijd spanning bij kinderen kan verminderen en misvattingen over Sinterklaas kan wegnemen.

Vanaf 1 september kun je dagelijks starten met dit online programma, speciaal ontworpen voor ouders, grootouders, leerkrachten van peuters en kleuters, en andere opvoeders die jonge kinderen hebben of ermee werken en die op zoek zijn naar een vernieuwende invulling van het Sinterklaasthema. Als je zelf ook wel weer eens wilt spelen en nieuwsgierig bent naar de positieve impact van een handpop binnen dit thema, dan is deze cursus perfect voor jou. Ontdek hoe je het Sinterklaasthema van begin tot eind leuk kunt houden en voorkom dat de druk voor kinderen te groot wordt.

JaNee schreef Sinterklaas ooit een brief met daarin al haar vragen aan de Sint. Zo was ze bijvoorbeeld benieuwd of Sinterklaas wist dat sommige kinderen niet meer slapen als hij in het land is en daar niet gezelliger van worden. Met die brief begon het ooit. JaNee had mijn telefoonnummer er onder gezet want misschien vond Sinterklaas het wel hele goeie vragen en wilde hij haar wel bellen. Dat leek mij sterk, niet vanwege de vragen want die waren inderdaad erg goed, maar omdat ik Sinterklaas gewoon niet bellend voor me zag. Ik zat er naast, Sinterklaas belde, vroeg naar JaNee en hing twee uren later weer op. Het bleef niet bij dat ene gesprek want al snel daarna kwam de vraag of ik binnenkort nog een keer naar Spanje ging want JaNee was uitgenodigd bij de Sint.

Dat is nu, op de kop af, 25 jaar geleden. Mijn Sinterklaasfeest is na die ontmoeting nooit meer hetzelfde geweest. Ik ben nog steeds wel blij dat hij weer vertrokken is, maar om een andere reden dan voorheen; ik moet nu bijkomen van alle opdrachten die ik van JaNee krijg, van alle ideetjes die ze verzonnen heeft en waar ze toch nog even mijn handen voor moet gebruiken, of mijn schaar, of dat ene spel waar ze al 5 jaar niet naar omgekeken heeft en wat ergens op zolder zou moeten liggen. ‘Ja Helen, ik weet het zeker, je moet gewoon nog een keertje zoeken’.

Ik ben in de Sinterklaastijd de boodschapper: JaNee heeft een direct lijntje met Sinterklaas, Sinterklaas roept JaNee’s hulp in als er ergens iets mis loopt en JaNee activeert alle kinderen in de klas. De kinderen vinden het prachtig want zij kunnen Sinterklaas dus echt helpen en kunnen ondertussen alles aan Sinterklaas vragen wat ze weten willen. Of hij zelf altijd braaf is bijvoorbeeld, of dat hij ook wel eens in zijn broek heeft geplast. Sinterklaas geeft overal antwoord op en dat zorgt voor ontspanning, rust en heel veel plezier.

Boek nu jouw plekje vóór 1 september en profiteer van het vroegboektarief van slechts €59,- in plaats van €79-. Jouw cursus wordt dan op 1 september geactiveerd.

Tussen 1 september en 20 november kun je dagelijks starten met deze cursus. Na 20 november sluit de inschrijving.

Dus, als je klaar bent om het Sinterklaasthema een nieuwe invulling te geven en de druk voor kinderen te verlichten, schrijf je dan nu in voor het Sinterklaasprogramma: Het leukste Sinterklaasavontuur ooit! Ontdek hoe jouw handpop bevriend kan zijn met Sinterklaas, vragen kan stellen, opdrachten kan uitvoeren en misvattingen over Sinterklaas kan ontkrachten.

Laat jouw pop de rustbrenger zijn te midden van alle Sinterklaasindrukken. Leer in deze praktische cursus hoe je het Sinterklaasthema van begin tot eind leuk houdt en zorg ervoor dat zowel jij als de kinderen kunnen genieten van een speelse en ontspannen Sinterklaastijd.

Schrijf je nu in en boek jouw plekje vóór 1 september om te profiteren van het vroegboektarief van slechts €59,-. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in het Sinterklaasprogramma en om samen met jou een onvergetelijk avontuur te beleven!

Wil je meer weten en jezelf inschrijven, dit is de link

Tot een volgend blog.

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Write A Comment