Ik ben nog even verder gegaan met ons nieuwe spel, ja, het spel dat je krantenkoppen maken moet. Dat heb ik je deze week laten zien toch?  Ik had het meegenomen naar ons bankje thuis en toen heb ik nog meer krantenkoppen gemaakt. Die je hierboven ziet had ik gemaakt:

brandweer koopt vrolijk vogeltje

Ja, daar kan je wel een verhaal bij verzinnen hè? Want dat moest, ik moest een krantenkop maken en daar dan ook een verhaal bij verzinnen. Nou, dat heb ik ook gedaan, wil je mijn verhaal horen? Komt ie:

brandweer koopt vrolijk vogeltje

Bij de brandweer woont sinds vandaag een vogeltje, niet zomaar een vogeltje, nee, een heel vrolijk vogeltje en dat vogeltje woont daar omdat de baas van de brandweer wil dat er wat meer vrolijkheid op het kantoor van de brandweer (hoe heet dat ook alweer, is dat een kazerne?) is. Ja, hij wil wat meer vrolijkheid omdat de brandweermannen best veel zorgen hebben en vaak gevaarlijk werk moeten doen en soms ook slecht slapen en hij denkt dat het helpt als er een vogeltje liedjes fluit als ze terugkomen van het brandblussen. Hij hoopt dat de brandweermannen dan mee gaan fluiten en hun zorgen vergeten. Slim bedacht van de baas hè? De baas ging naar de dierenwinkel in ons dorp en heeft zich daar laten vertellen welke vogeltjes vrolijk zijn en daar heeft hij er toen eentje uit gekozen. Deze is het geworden, die heeft hij gekocht en woont nu in een kooitje op de kazerne. Leuk hè?

Is best een goed verhaal toch?

Komt er nog eentje, deze:

zwemmer ontmoet woest gras

dat is de kop en nou lijkt het me leuk als we daar samen een verhaal bij gaan bedenken, doe je mee?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.