Spelen met letters en klanken, als je kinderen wilt ondersteunen in hun taalontwikkeling, dan kun je er niet omheen. Een handpop is daar een gouden hulpmiddel bij. Hoe die kinderen uit kan dagen om lekker mee te oefenen, laat mijn pop JaNee je zien in deze video. Iedereen die kinderen heeft of ermee werkt wil dat ze taal gaan gebruiken, dat ze zich verstaanbaar kunnen maken en begrijpen waar je het over hebt. Het is daarom belangrijk dat ze taal leuk gaan vinden en er mee willen en durven te experimenteren.

Jouw pop maakt het gebruik van taal veel makkelijker voor kinderen, want bij een pop, in de rol van een vriendje voor de kinderen, durven kinderen meer. En daar kun je gebruik van maken. Wanneer je jouw pop wilt gebruiken om de taalontwikkeling te stimuleren, moet hij zelf nieuwsgierig zijn naar taal.

  • Maak zichtbaar dat hij bijvoorbeeld van boeken houdt,
  • dat hij geïnteresseerd is in letters en klanken,
  • laat hem woorden die hij grappig vindt of die hij net heeft geleerd hardop herhalen,
  • laat hem spelen met taal,
  • taal leuk vinden.

Mis geen enkele van mijn komende video’s! Abonneer je hier op mijn kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCE3k812RUpcaMgHH4OFmQng?sub_confirmation=1

Als je geïnteresseerd bent in het werken met handpoppen als educatief hulpmiddel, bekijk dan mijn blog op https://www.wonderbaarlijkespiegels.nl/.

Ik nodig je ook uit om lid te worden van mijn besloten Facebook-groep voor leraren, opvoeders en professionals die handpoppen in de klas gebruiken: https://www.facebook.com/groups/handpoptipsvooropvoeders.

Je kunt me ook volgen op Instagram op https://www.instagram.com/teachwithpuppets en TikTok op https://www.tiktok.com/@teach_with_puppets voor meer ideeën over het gebruik van de handpop.

Naast mijn online inhoud bied ik ook een nieuwsbrief aan waarop je je kunt abonneren via https://page.co/99mra5.

Als je meer wilt weten over het gebruik van handpoppen in het onderwijs, raad ik je aan om mijn boek “De Handpop Als Pedagogisch Hulpmiddel” te bekijken, verkrijgbaar op https://www.boekenbestellen.nl/ePUB/de-handpop-als-pedagogisch-hulpmiddel/9789081446280.

Tot slot, mis mijn webinars en cursussen over het werken met de handpop niet, beschikbaar op https://https://www.wonderbaarlijkespiegels.nl/calendar/ en https://www.helenmeurs.nl/cursussen/.

Voor meer informatie over mijn ervaring en werk op dit gebied kun je contact met mij opnemen via helen@helenmeurs.com. #Taalontwikkeling #Handpop #Spelenderwijsleren

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.