Het gaat al beter met de foto’s, ja, ik ben ook wel heel veel aan het oefenen maar ik vind het leuk en dan is dat niet erg hè, oefenen. Morgen gaan we ons nieuwe huis bekijken en dan mag ik mee, mag ik ook foto’s maken dus daarom moest ik wel even blijven oefenen want ik wil natuurlijk wel dat je dan ook wat kan zien hè, dat je snapt wat je ziet want anders moet ik alles erbij vertellen. Is ook leuk en ga ik ook doen natuurlijk maar ik wil ook foto’s maken. Ja.

Gisteren was ik nog heel bibberig en zat ik steeds met mijn vingers voor het glas, voor de lens maar vandaag al niet meer, dat gaat al wel beter, ja. Gisteren zag je een stukje van mijn laars en vandaag lukte het om ze allebei op de foto te zetten.

Dit zijn mijn lievelingslaarzen, ja, deze heb ik graag aan als ik naar buiten ga. Ik kan er goed op rennen en ze blijven goed aan mijn voeten zitten en ik krijg er ook geen natte voeten in. Ze waren eerst te lang en toen kon ik er niet goed op lopen maar toen heeft Helen er een stuk vanaf geknipt en nu zijn ze goed, nu zijn ze lievelings….ken je dat? Dat je ze dan zo fijn vind dat je ze altijd wel aan wil? Ja, heb ik ook met deze laarzen

Kijk, dit is onze winkel, ja, hier ben ik vaak en hier speel ik ook vaak, hier zijn alle poppen en als ik zin heb om te spelen dan pak ik gewoon wat uit de kast. We hebben ook een tafel maar die zie je hier niet, die paste niet op de foto maar die is er dus wel, de tafel waar ik altijd spelletjes aan doe en de oranje stoel is er ook maar die staat om de hoek, die zie je nu ook niet. Je kan dus ook niet zien dat Jip en Mo nu in de stoel zitten, die zitten samen een boek te lezen. Ze vroegen ook of ik mee kwam doen met hun maar dat kan niet hè, ik ben aan het oefenen en als ik klaar ben met oefenen dan ga ik wel vragen of ik nog samen mag lezen met hun maar misschien hebben ze daar dan geen zin in. Dat kan hè, dat zij dan wat anders willen doen en dan mag ik daar misschien wel aan meedoen. Maar dat weet ik dus niet, heb ik nog niet gevraagd, nee, ik vind het nog veels te leuk met het fototoestel, misschien ga ik wel foto’s van hun maken ook.

Ik heb wel een foto gemaakt van Sjuul, ken je die? Da’s onze hond en die is hier ook, die slaapt meestal, ja, die is lui en rent altijd naar beneden als er mensen zijn, dan wil ze dat weten hè, weten wie dat zijn en als ze ze aardig vind dan gaat ze daar tegenop springen. Ja, dat doet Sjuul en dan moet je haar aaien, dat vind ze fijn en daarna gaat ze altijd weer op haar kussen liggen en slapen. Maar nu sliep ze niet hè, nee, nu deed ze of ze sliep maar ze was gewoon aan het gluren wat ik deed en ik was aan het oefenen natuurlijk dus ik heb geoefend op Sjuul en toen deed ze haar ogen open.

Zie je dat, ze is gewoon aan het kijken wat ik doe, ja. En ze heeft ook haar bal bij zich, die komt ze brengen als ze spelen wil. Ja, is een bal met een piep er in, die vind ze leuk, als het piept vind ze het leuk en als ze je aardig vind komt ze je haar bal brengen. Ja, zo is Sjuul, en ze vind ook bijna iedereen aardig dus iedereen krijgt haar bal, daar doet ze niet moeilijk over en dan moet je die bal weggooien want anders vind ze het geen leuk spelletje. Er is er maar eentje die ze niet de bal gaat brengen en dat is de meneer van de post, die vind ze niet aardig, nee, die doet ook altijd rot tegen haar, gaat haar pesten enzo dus die krijgt haar bal niet. Nee, die niet, Sjuul wil nu ook niet eens meer met die meneer spelen en weet je, ik vind die meneer ook niet aardig, tegen mij doet ie ook niet aardig en tegen Helen ook niet, misschien doet ie wel tegen niemand aardig, kan hè, die zijn er wel hè, mensen die nooit aardig doen, tegen niemand. Dat lijkt me wel rot, ja want dan krijg je ook nooit nieuwe vrienden hè. Maar ja, hij zal dat ook wel niet willen denk ik. Maar dit is dus Sjuul, wij zijn wel vrienden.

Morgen mag ik dus mee naar buiten voor foto’s te maken, wel spannend hè maar het gaat al best goed toch?