Afgelopen zondag was het dan zover…….JaNee werd opgehaald om naar Spanje af te reizen, ze was er helemaal klaar voor, had zelf haar koffer ingepakt en alles wat ze vergeten was had ik er nog even ingestopt. “Moet je je laarzen echt aanhouden JaNee, denk je niet dat die onhandig zijn bij Sintje?” vroeg ik, maar nee, die laarzen moest ze aanhouden want Sintje had ook een tuin en dan kon ze hem mooi meehelpen in de tuin, dan waren laarzen wel handig en ik had toch ook haar andere schoenen nog in de koffer gestopt? Ja, klopt, die zitten in de koffer dus als je toch liever andere schoenen aan wilt dan kan dat altijd nog.

Al snel had JaNee ontdekt dat er in het dashboardkastje wel het één en ander over Spanje te vinden was, er lag een boek over Spanje (leuk, dan kan ik plaatjes kijken onderweg en bedenken wat ik allemaal wil zien), nog een boek over Spanje (leuk, voor als ik die andere uit heb), een kaart van Spanje (o, dat is handig, dan kan ik zien waar we rijden) en zo’n oranje jasje (o, dat is leuk, oranje is mijn lievelingskleur, heb jij die speciaal voor mij in de auto gelegd?). Nee, dat oranje jasje is niet omdat jij zo van oranje houdt maar omdat je die aan moet trekken als je per ongeluk pech onderweg krijgt, dan moet je dat aan want dan ben je goed te zien in het donker en dat is veiliger. “Krijgen we pech onderweg dan?” wilde ze weten. Nou, dat hoop ik natuurlijk niet maar het kan hè en dat is al rot genoeg. Maar daar moet je je verder niet druk over maken want Patrick is erbij, die ken je en die weet precies wat hij dan moet doen, ik laat je niet zomaar met iemand mee gaan hè, ik laat je alleen maar meegaan met mensen die goed voor jou gaan zorgen onderweg en Patrick is zo iemand. JaNee was ook blij dat het Patrick was die haar naar Spanje ging brengen. “Gezellig, dat vind ik leuk, gaan we dan ook stoppen bij de Mc Donalds?” Kennelijk doen ze dat vaker als ze samen zijn :D

Gisteravond kreeg ik een foto toegestuurd, JaNee blijkt een geweldig leuke bijrijder te zijn en de kaart lezen was toch iets te moeilijk voor haar dus nu hield ze zich met de Tomtom bezig, de rode lijn wijst de weg naar waar we naartoe moeten had ze ontdekt. Ze had even een dutje gedaan maar niet lang want ze wilde niks missen van de hele reis en ze waren nu al ver. Ik vond wel dat ze er wat witjes uitzag maar dat kwam door de flits verzekerde Patrick me, JaNee was vrolijk, erg wakker en had hem ook het liedje van de eekhoorn geleerd, dat zongen ze nu samen en als hij daar geen zin meer in had dan zette hij een cd op en zong JaNee mee met de liedjes die ze kende (of dacht te kennen en daar dan een hele eigen versie van maakte).

Ze hebben plezier samen dus en dat is het belangrijkst om te weten. Morgen reis ik zelf af naar Spanje, JaNee is dan al bij Sintje en ik laat ze eerst een paar daagjes samen keutelen, dit weekend zal ik haar weer zien. Als ik nog een foto krijg dan deel ik die natuurlijk weer.