Basiscursus: je wilt het graag goed leren en bij het begin beginnen

Je hebt een menspop en had daar grootse plannen mee toen je die kocht, je wilt je handpop gaan gebruiken om je kind(eren) bijvoorbeeld uit te dagen tot activiteiten, het verleggen van grenzen, wat meer te vertellen over wat er in hem/haar omgaat. Of omdat je jouw kind graag een laagdrempelig vriendje wilt bieden waarmee het nieuwe vaardigheden kan oefenen, een vriendje dat echt een onderdeel van het gezin is. De plannen zijn er maar in de uitvoering loop je vast omdat je niet goed weet hoe je het aan moet pakken en jouw kind(eren) de pop veel te snel overnemen. Je bent enthousiast en je ziet het effect van de pop op jouw kind(eren) maar het ontbreekt je aan vaardigheden? Misschien heb je nog geen handpop en wil je eerst zien hoe je daar mee zou kunnen starten omdat je bang bent dat hij vooral op de stoel of op de kast blijft zitten? In beide gevallen is deze cursus iets voor jou want in deze beginnerscursus ga je stap voor stap aan de slag om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken wat zich gedurende de cursus steeds meer gaat transformeren tot een heus hulpmiddel waarmee je fantastische activiteiten thuis kunt gaan ontplooien. Het is een beginnerscursus dus je hebt geen ervaring nodig, alleen een pop waarmee je kunt oefenen en dat oefenen doe je op een plek die je zelf kiest want deze cursus kun je helemaal online in je eigen tempo en op tijden die je zelf kiest volgen.

De handpop als (pedagogisch) hulpmiddel in de thuissituatie” is een online cursus voor ouders, verzorgers, pleegouders en grootouders. In deze cursus ga je aan de slag met de basisvaardigheden rondom het tot leven roepen van je menspop. Je leert hem/haar bewegen, de handen gebruiken, geeft jouw pop een stem, laat hem/haar praten en denkt goed na over een karakter dat aansluit bij jouw pop en jouw situatie. Vervolgens ga je dit karakter ‘vertalen’ naar een vriendje dat jouw kinderen kan gaan ondersteunen bij hun ontwikkelingsweg. Je gaat nadenken over doelen die je wilt behalen, de pop introduceren bij kinderen en je verdiepen in verschillende manieren waarop je jouw pop voor kinderen interessant en uitdagend kunt maken (en houden).

Het draait dus om de basistechnieken, om het ‘hoe breng ik mijn pop tot leven?’ en daarna om het ‘op welke manier kan ik mijn pop inzetten om pedagogische doelen te bereiken?’

In deze cursus ga ik je helpen om je pop geloofwaardig tot leven te roepen en vervolgens verder uit te bouwen. O.a. door hem of haar attributen te geven waarmee je jouw pop een plek kunt geven in de thuissituatie en ga ik je na laten denken over de inhoud die je via jouw pop aan wilt kaarten. Hoe ga je dat doen? Wat heb je daarvoor nodig? Wat laat je aan het toeval over en wat ga je voorbereiden? Daarnaast ga ik met je aan de slag om jouw pop vaardigheden te geven die maken dat je meer informatie van jouw kind(eren) terug gaat krijgen en makkelijker onderwerpen aan kunt kaarten.

Jouw pop wordt niet vanzelf het gedroomde hulpmiddel dus je moet zelf ook echt aan de slag en gaan oefenen. Maar je doet dat in een omgeving waarin je je onder gelijkgestemden begeeft en Helen vragen kunt stellen. Je kunt een jaar lang gebruik maken van de online omgeving en de deelnemersgroep op Facebook.

Geen ervaring met de pop nodig

Het is een beginnerscursus, je hebt geen ervaring met een handpop nodig. Je hebt wel een handpop nodig. Dit kan elke handpop zijn die je al hebt en die je uit kunt gaan werken tot een karakter dat bij je activiteiten en je kinderen past. Je hebt ook een pc, laptop of tablet nodig. Het is mogelijk de lessen op een telefoon te volgen als je die ergens op kunt zetten zodat je je handen vrij hebt om te oefenen.

Geheel online

Bij deze online cursus log je in op de leeromgeving en staan de lessen voor je klaar in de vorm van filmpjes en opdrachten. Je bepaalt je eigen tempo en hoeft de lessen niet op vaste tijden te volgen. Deze vorm bestaat voor het grootste deel uit zelfstudie en hebt de mogelijkheid om vragen te stellen en om deel te nemen aan een besloten deelnemersgroep.

In totaal ben je zo’n 20 uur met de cursus bezig.

Wat komt er in de cursus aan bod?

Les 1:

De bewegingen van het hoofd. Wat kun je met het hoofd uitdrukken en hoe doe je dat?

Les 2:

Je gaat aan de slag met bewegingen en van het lijf en gaat de handen van je pop gebruiken.

Les 3:

Hoe geef je je pop een eigen stem en hoe zit het met emoties, hoe laat jouw pop die zien?

Les 4:

Wie is jouw pop en wat kun je over hem/haar vertellen? Daar ga je in deze les mee aan de slag.

Les 5:

Je bent nu in staat de pop tot leven te roepen. Waar moet je voor opletten als je er mee gaat werken?

Les 6:

Waar wil je jouw pop voor inzetten, welke doelen wil je bereiken? Past het karakter dat je bedacht daar ook bij?

Les 7:

Hoe introduceer je je pop, waar let je op tijdens de introductie en wat gaat je pop daarna doen?

Les 8:

Hoe zorg je dat je pop niet saai wordt en altijd iets te vertellen heeft? Daar ga je deze les mee aan de slag.

Les 9:

Hoe kun je jouw pop aan alle onderwerpen koppelen en wat zijn daarbij handige hulpmiddelen?

Les 10:

In deze les kijk je terug op alle stappen die je gezet hebt en komen en nog laatste tips en trucs langs.

Deze cursus is voor:

 • ouders,
 • grootouders
 • en andere opvoeders

die:

 • hun (klein)kind(eren) uit willen dagen tot activiteiten,
 • het verleggen van grenzen,
 • willen weten wat er in het kind omgaat,
 • het kind een fijn vriendje gunnen,
 • het kind op een laagdrempelige manier willen laten oefenen met nieuwe vaardigheden,
 • etc.

Cursus is inclusief:

 • toegang besloten deelnemersgroep
 • mogelijkheid om de lessen  terug te kijken
 • een jaar toegang tot de online lesomgeving
 • toegang tot alle lessen
[fusion_woo_shortcodes][product_category category=”online-cursus-voor-ouders” limit=”1″ columns=”1″ orderby=”date” order=”desc”][/fusion_woo_shortcodes]

Dit zeggen deelnemers over de online cursus

[bne_testimonials custom=”780717219″]

Wanneer kun je starten met de cursus?

[add_eventon_el number_of_months=”4″ event_type=”5210″ show_et_ft_img=”yes” ]

Wil je graag op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten en berichten van mij en JaNee ontvangen? Zet jezelf dan op mijn mailinglijst en alle berichten komen automatisch in je mailbox terecht.

Ja, dat wil ik wel!

[activecampaign form=13]