Ja, wat ben ik aan het doen hè? Ik ben aan het kijken, ja, naar buiten, ja, want een vogel heeft in onze tuin een nestje gemaakt en daar lagen eitjes in en nu zijn er kleine vogeltjes uit die eitjes gekomen. Ja, dat kan ik horen want kleine vogeltjes schreeuwen hè, ja, die kun je goed horen want die hebben hartstikke honger en die kunnen zelf nog geen eten gaan zoeken. Nee, dat kunnen ze nog niet dus daarom gaan ze schreeuwen, dat weten hun papa en mama dat ze honger hebben en een beetje op moeten schieten met dat lekkere eten.

En papa en mama hebben het hartstikke druk om alle vogeltjes genoeg eten te geven hè, ja, die vliegen maar heen en weer tussen hun nest en plekjes waar ze wat te eten zoeken en dat nemen ze dan in hun snavel mee, ja. En als dat grote stukjes zijn dan kauwen ze daar eerst op en daarna proppen ze dat in de snavel van een jonkie. Ja, kan ik allemaal zien, dus ik zit hier al de hele middag te kijken naar de vogels en hun nestje hè. Ja, soms zie ik ook een kleintje die met zijn kop uit het nestje komt, ik denk dat het een kleintje is tenminste want ik kan hem niet helemaal zien, ik zie alleen een snavel…ow wacht, nu zie ik twee snavels, die hebben echt veel honger hè, die vogeltjes!

En dat kan ik dus allemaal zien. Jij niet hè en daarom heb Helen een filmpje gezocht waar jij ook kan zien hoe dat dan gaat met jonge vogeltjes, ja. En dan kan je ook zien dat de mama en de papa echt heel goed voor hun jonkies zorgen hè, ja, die zijn heel lief en doen heel erg hun best ook hè. Ja en dan kan je ook zien dat mama de jonkies kleine stukjes eten geeft, dat ze grote stukjes weer uit de snaveltjes haalt omdat de jonkies dat nog niet kunnen opeten, dat doet ze hè, kun je zien in dit filmpje. Ja, en je kan ook zien dat ze soms de veertjes goed doet, ja, dat de veertjes netjes zijn enzo. En je kan ook zien dat ze steeds beginnen te schreeuwen, die kleintjes, ja en dan hun nek helemaal uitrekken want ze willen allemaal de eerste zijn die wat te eten krijgt, dat zie je ook. Jij kan dat op het filmpje zien maar ik kan het ook in het echt zien en dat is wel een beetje hetzelfde als het filmpje.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).
I Accept

Heb je helemaal tot het eind gekeken? Helemaal tot de vogeltjes niet meer in het nestje zaten en al echte vogeltjes zijn? Helemaal tot de kleine vogeltjes op de grond zitten? Ik wil dat ook zien bij onze vogeltjes, ja, en ik wil ook zien dat ze gaan vliegen voor de eerste keer, dat wil ik allemaal zien. En als ik dat zie dan ga ik jou weer vertellen of het jonkie gelijk kon vliegen of dat ie toch eerst een beetje oefenen moest want dat weet ik niet, maar dat ga ik jou dus vertellen als ik dat heb gezien. Ik ga nou weer kijken hoor….ja, want nu zijn papa en mama vogel allebei bij het nestje.