Het wachten was op de eerste foto en die kwam vanmorgen binnen, “want” zei JaNee toen ik haar gisteravond sprak “ik zou een foto sturen als ik weg ging uit Antwerpen en ik ben er nog steeds, ja, we blijven hier nog een nachtje slapen en dan gaan we morgen verder.”

Ze waren eerst naar de dierentuin gegaan, ja, want een dierentuin is altijd leuk hè en ze was nieuwsgierig of de dierentuin in Antwerpen hetzelfde was als die van ons in Arnhem maar dat was niet zo zei ze. “Nee, die in Antwerpen is heel anders, de dieren zijn wel hetzelfde maar de mensen zien er heel anders uit, kijk maar”

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).

I Accept

Jip, JaNee en Mo waren met hun neus in de boter gevallen en kwamen toevallig precies op de verjaardag van de dierentuin aan. Ze hadden er wel in gemogen, ookal waren ze zelf niet helemaal ‘bell epok’ gekleed, de mevrouw bij de kassa was aardig en vond hun verkleding ook wel goed. “Het is dus maar goed dat we aan verkleding doen hè” zei JaNee “anders hadden we er mooi niet in gemogen, ’t is maar goed dat we zo veel hebben”

Er was veel te zien en veel te doen geweest vertelde JaNee en daarom waren ze lang gebleven. Het was te laat geworden om nog op zoek te gaan naar de reus, want ze wilden de reus vinden, er wonen reuzen in Antwerpen, wist je dat? Ik wist het ook niet maar Mo had het op internet gelezen en filmpjes gezien van die reuzen, kijk, deze is in Antwerpen geweest:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).

I Accept

Mooi hè? Dat vond Mo dus ook en die wilde op zoek naar de reuzen in Antwerpen.

“Hebben jullie ze gevonden?” vroeg ik vanmorgen aan JaNee en ja, ze hadden een reus gevonden maar dat was niet de reus van het filmpje, het was een andere reus en die heette Lange Wapper. Ze hadden een beeld gevonden van Lange Wapper want ze dacht dat die niet meer echt leefde, ze dacht dat het een verhaal was wat al heel lang verteld wordt, je weet wel, een legende en over Lange Wapper werden meer verhalen verteld zei JaNee, dat was een drukke reus geweest dacht ze maar in ieder geval een reus die niet van dronken mensen hield en ook een reus die zo klein als een kind kon worden. Hier kun je de verhalen vinden.

“Denk je dat het echt is gebeurd?” vroeg ik aan JaNee maar daar waren ze nog niet helemaal uit. Ze hadden wel tekeningen gezien van Lange Wapper dus je zou dan denken dat hij er wel echt geweest was maar aan de andere kant; kan je heel snel groeien en dan weer heel klein worden? Ze weten het niet, wat denk jij?

Ze zijn nu onderweg naar de volgende bestemming, omdat ze zoveel verkleding bij zich hebben, heb ik ze de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar een plek die ook bekend staat om z’n verkleding. Ik ben benieuwd waar ze uit gaan komen, jij niet?