Toen ik de foto kreeg wist ik gelijk waar Jip en JaNee waren, ze zijn naar Venetië gegaan! Hoe ik dat weet? Nou, ik ken geen andere plek waar je gondels tegenkomt én waar je aan kunt denken als het om ‘verkleding’ gaat want daar zouden ze naar op zoek gaan. Maar waar was Mo? Ik besloot ze even te bellen.

“Waar Mo is? Die is gewoon hier bij ons, hoezo?” Nou, hij staat niet op de foto bij de gondels, daarom….. “Ja, iemand moest de foto toch maken? En dat heeft Mo gedaan nu dus daarom staat ie er niet bij, logisch toch?” Och ja, da’s heel logisch :D

JaNee vertelde dat ze naar Venetië waren gegaan want ze hadden op YouTube filmpjes gezien van carnaval in Venetië en dat ziet er anders uit dan de carnaval bij ons, kijk maar:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).

I Accept

Da’s mooi hè? Ja, dat vonden Jip, JaNee en Mo ook en daarom gingen ze op zoek naar verkleding in Venetië en dit is wat ze daar zagen:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).

I Accept

“Er zijn hier helemaal geen straten, zoals bij ons” zei JaNee “nee, er is hier heel veel water en de straten zijn ook water dus hier rijden geen auto’s maar hier varen boten. Da’s gaaf joh, dus wij hebben de Porsche op het station laten staan (wel op slot natuurlijk) en zijn toen in een boot gestapt. Ja, en toen zijn we eerst een hele tijd op die boot blijven zitten want daar konden we alles goed zien en toen we bij de eind halte kwamen toen moesten we er uit en toen zijn we gaan lopen. ’t Is echt heel mooi, we hebben een hele grote kerk gezien, en allemaal hele hoge huizen, en heel veel bruggetjes en heel veel water en daar varen dan allemaal van die kleine, lange bootjes doorheen, ja, die heten gondels en daar staat een meneer op met een hele lange stok en met die stok vaart die dan. Ja, hij heb geen roeispaan dus maar een stok want een roeispaan past hier niet, nee, ’t zijn allemaal hele smalle grachtjes hè dus een stok is beter. En de vuilniswagen is hier ook een boot, ja echt, die hebben we een paar keer gezien, wij noemen die de vuilniszakken-boot en weet je wat hier ook een boot is? De ziekenwagen! Ja, da’s een ziekenboot dus en er is een politieboot en ik denk dat er ook wel een brandweerboot is maar die hebben we nog niet gezien.”

“En nou zijn we dus aan het kijken of we nog verder kunnen want iemand vertelde ons dat er ook nog eilandjes zijn en dat ze daar glas maken. Wist jij dat je glas maken kan? Ikke niet dus dat wil ik wel zien en daar willen we nou naartoe maar dan moeten we iemand vinden die ons mee wil nemen naar het goeie eilandje, daarom staan we hier nu.”

“Maar hoe zit het dan met de verkleding” vroeg ik want dat was toch de reden dat ze naar Venetië waren gegaan? “Ja, we hebben de verkleding wel gevonden, ze hebben hier hele mooie, van die maskers met glitters, je weet wel. Ja, ze hebben hier heel veel winkels met alleen maar maskers, dat heb ik nog nooit gezien, jij wel?”

Waarom er zo veel maskers gedragen worden bij het carnaval in Venetië wist JaNee niet, dat was wel een leuke vraag om nog een antwoord op te vinden. Als ze het weet dan hoor je dat dus nog maar eerst gaan ze naar het eilandje waar ze glas maken en als ze daar weg gaan dan krijg ik weer een foto.

Als je meer wilt lezen over Venetië dan kun je hier een boel informatie vinden: http://www.venetievoorbeginners.nl/