Ik moest wachten tot het donker werd, dan zou ik onze boom zien had Helen gezegd en toen werd het donker en toen zag ik hem ineens! Ja, het was helemaal niet de boom in onze tuin die er altijd al was, we hadden een echte kerstboom met lampjes en die zat op het raam geplakt! Ja, gewoon op het raam geplakt maar wel als een echte kerstboom hè, ja, deze kerstboom vind ik wel mooi, ja heel mooi, zo eentje heb ik nog nooit gezien en Helen zei dat we er ook ballen in konden hangen, dat we die ook op het raam konden plakken en dat snapte ik niet, want hoe plak je nou ballen op het raam hè, die vallen toch zo naar beneden? Maar dat was niet zo want toen ze een bal pakte en die aan een dingetje maakte en dat dingetje tegen het raam drukte toen bleef de bal echt op het raam plakken, ja echt, dat geloof je niet hè? Nou, ’t is wel zo onze ballen plakken op het raam en Helen zegt dat dat komt omdat de ballen vastzitten aan een zuignapje en als je dat tegen het raam duwt dan gaat ie zuigen en is het net als met plaksel, heel makkelijk zei ze en ik mocht het ook proberen dus dat heb ik gedaan. Zie je, er hangen al wat ballen in onze boom, kun je goed zien hè die ballen, is leuk hè. En toen waren onze ballen op, de ballen die we zelf hadden gemaakt, want ik wou allemaal mooie ballen in onze boom hè, ik wou ze versieren hè dus toen moesten we wachten totdat de knutselfrutsels zouden worden gebracht, ja, dan konden we weer nieuwe ballen maken.

Maar dat duurt lang, ja, die knutseldingen duren lang voordat ze er zijn, ja en ik wil natuurlijk wel graag glitters en glim op de ballen maar ik wil ook dat de boom verder versierd kan worden, ja, dat wil ik ook en toen de knutsels er gisteren nog niet waren toen had ik geen zin meer in knutsels, nee, toen wou ik gewoon de boom verder versieren en we hadden echt wel een hoop ballen nog, ballen die we ook in de boom konden plakken en dat als ik niet versierde ballen wilde dan kon ik de boom wel nu versieren. Nou, dan wil ik toch liever de boom versieren dan ballen versieren dus dan nemen we toch gewoon een boom met niet versierde ballen hè? Is toch ook wel mooi? En toen zei Helen dat we als ik het toch niet mooi vond, altijd nog andere ballen in onze boom kan hangen als de knutsels er zijn, dat we dan nu niet zo’n kale boom hebben en dat knutselen altijd nog kan en als ik de boom met gewone ballen toch wel mooi vind dat we dan wel wat anders gaan knutselen met de knutsels, dat we dan wel gaan knutselen voor de winter ofzo en dat is wel een goed idee hè? Ja, want een kale boom is niks aan hè, nee, nu zie ik de boom en nu wil ik ook dat ie ballen heb, ja veel ballen, dus toen kreeg ik de doos met onze kerstballen en mocht ik die allemaal in onze boom hangen.

Mooie boom hebben wij hè, hij is het mooist als het donker is, net als bij een echte kerstboom