Hoi ik ben in een palmbomen-tuin geweest, samen met Jip. We waren daar per ongeluk, ja, we waren op zoek naar de speeltuin en dachten dat ie daar was omdat we door een poortje naar binnen moesten maar het was helemaal niet de speeltuin. Nee, het was een tuin en toen we er achter kwamen dat het helemaal niet de speeltuin was toen vonden we het allebei zo mooi dat we daar gebleven zijn. Het lijkt alsof er niks aan is hè, aan een tuin met palmbomen maar dat is dus wel want er zijn allemaal verschillende palmbomen, wist je dat?

Kijk, ik heb een paar foto’s gemaakt:

Is echt wel mooi hè, die palmbomen? ’t Is net als bij onze bomen eigenlijk, ze heten allemaal een boom maar niet alle bomen zijn hetzelfde. Nee, je hebt een eik en een den en een kastanjeboom en een berk en een wilg, weet je wel? Bij palmbomen is dat ook zo, die zijn ook niet allemaal hetzelfde en hebben ook allemaal andere namen, hele moeilijke namen, ik kon ze niet onthouden in ieder geval. En weet je hoe je dan kan zien welke palmboom het is? Dat kun je zien aan de stam en aan het blad, ja, de stammen zijn niet hetzelfde. Er zijn gladde stammen, stammen met ringetjes er in, stammen met een soort schubben, stammen met grotere schubben, stammen die aanvoelen als stekeltjespapier en stammen die allemaal haren hebben. Dat zijn kokosharen, ja van de kokosnoot. Die ken je wel toch?

Maar niet aan alle palmbomen groeien kokosnoten dus, nee, net zoals er niet aan alle bomen beukenootjes groeien. We hebben ook andere vruchtjes van de palmboom gezien dus. Nou, dat wou ik je even vertellen, ja want wij wisten dit niet, jij wel?

Ik ben wel blij eigenlijk dat we verkeerd gelopen zijn want anders hadden we dit nooit ontdekt. Ken je dat, dat het anders is dan je van te voren had bedacht maar dat het toch heel leuk is? Da’s ook fijn hè? Ja, dat vonden wij ook, wij vonden het leuk in die tuin!