“We zijn in Parijs, dat ken je wel hè? Ja, daar zijn we vandaag en er is hier zoveel te zien, we weten bijna niet waar we beginnen moeten, we hebben een kaart van alles wat we kunnen bekijken in Parijs, kijk deze:

en al die nummers zijn iets wat je bekijken kan dus wij dachten, als we bovenaan beginnen en dan dwars door de stad gaan dan zien we best een hoop, da’s slim toch? Dus we begonnen bij een kerk, die heet het Sakre Keur en die ziet er zó uit

Wij vinden dat ie op de Taj Mahal lijkt, jij niet? Dus dat hebben we gevraagd, of de meneer die deze kerk heeft gemaakt ook de Taj Mahal heeft gebouwd maar dat is niet zo dus en dat weten we dan ook weer.

En toen zijn we met de metro verder gegaan, ja, dat hadden we in New York ook al gedaan hè en met de metro kun je echt overal komen in Parijs, moet je alleen goed opletten dat je op de goeie plek uitstapt maar dat deed Jip, Jip snapt hoe je weet waar je uit moet stappen en die zei gewoon ‘uitstappen’ en dan stapten we uit. We zijn in een heel groot museum geweest, en we hebben een broodje gegeven op een plein met een fontein waar ook allemaal gekleurde dingen in stonden, in Frankrijk noemen ze een broodje ‘een baguette’ wist je dat? Niet ‘bakket’ zoals in bakker maar echt ba-kettuh, die tuh achteraan moet je ook zeggen, anders zeg je het verkeerd, dat vonden we al moeilijk en wat kaas was in het Frans wisten we niet dus toen hebben we maar gewezen, dat snapte die mevrouw wel en toen kregen we er ook nog boter op en een plakje tomaat, da’s aardig hè en die hebben we bij die fontein opgegeten, hier:

Leuke beelden hè? En toen zijn we gaan varen op de rivier, met een boot, konden we alles goed zien en toen zijn we teruggegaan naar de Porsche, die stond bij de Eiffeltoren en die wilden we ook nog zien.

Kijk, dit is de Eiffeltoren en je kan helemaal tot bovenin komen

We zijn niet helemaal tot bovenin gegaan, dat durfden we niet, want het is heel hoog hè en ze hebben ook doorzichtige vloeren gemaakt en dan lijkt het net of je zo naar beneden kan vallen dus we zijn tot de tweede verdieping gegaan, op de eerste vonden we het al eng en durfden we geen foto’s te maken en op de tweede durfden we bijna niet eens te kijken dus toen zijn we weer teruggegaan, niet nog hoger gegaan want ik denk dat ik dan in mijn broek gepiest zou hebben. En nu gaan we dus weer weg uit Parijs, we gaan nu naar België.”

O, dus jullie komen morgenavond al terug? vroeg ik hoopvol. Maar nee, er zijn zoveel mensen in België die ze kennen dus daar moesten ze allemaal even langs dus het zou echt zondag worden hoor maar ze zouden iedereen ook de groeten van mij doen. Nou ok dan, ga ik morgen ook nog wat van jullie horen? Nee, morgen niks, morgen hadden ze het hartstikke druk dus ik moet echt tot zondag wachten…..

Maar als jij toevallig in België woont en Jip, JaNee of Mo kent…..sta er dan niet raar van te kijken als ze morgen ineens bij je aan de deur staan 🙂

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.