Makkelijker Werken Met Een Handpop 

Werken met een handpop in een groep valt niet altijd mee. Je hebt niet alleen te maken met de pop, waar je je misschien nog niet zo zeker bij voelt, maar ook met een groep kinderen die alle kanten op kunnen springen en reageren zoals kinderen reageren: onvoorspelbaar.

De handpop is een fantastisch hulpmiddel om kinderen uit te dagen tot meer taal, meer contact en een grotere betrokkenheid. Je kunt via de handpop informatie over kinderen krijgen, die jij als juf of meester nooit van ze gaat krijgen. Maar ja, dan moet er wel een klimaat zijn waarin de pop in actie kan komen, waarin er genoeg rust is en je weet hoe je kunt reageren op dat wat het werken met de pop nu nog in de weg staat.

In dit webinar ga ik in op praktijkvragen. Op vragen die gaan over situaties die je hebt meegemaakt in jouw groep waar je je (nog) geen raad mee wist, reacties van kinderen die maakten dat je met je mond vol tanden stond, voorvallen waardoor je besloot de pop weg te stoppen. 

Ik verzamel vragen via de inschrijving van dit webinar, kies er een aantal uit en ga daarmee aan de slag. De uitzendingen worden vervolgens hier geplaatst, inclusief de vragen die erin aan bod komen. Wil jij jouw vraag indienen en bij het webinar zijn? Schrijf je dan hier in: https://handpopcoach.webinargeek.com/praktische-tips-voor-juffen-en-meesters?cst=channel

Dit is het webinar van 2 februari 2023:

Werken met een handpop in een groep valt niet altijd mee. Je hebt niet alleen te maken met de pop, waar je je misschien nog niet zo zeker bij voelt, maar ook met een groep kinderen die alle kanten op kunnen springen en reageren zoals kinderen reageren: onvoorspelbaar.

In dit webinar ga ik in op de volgende vragen:

  • 3:17: Ik gebruik de pop te weinig (en variaties op deze vraag)
  • 7:10: Wat als verschillende mensen met dezelfde pop moeten werken?
  • 9:26: Wat moet ik weten voordat ik met een pop als hulpmiddel start?
  • 15:35: Ik voel me ongemakkelijk met een pop, wat kan ik daar aan doen?
  • 20:23: Ik heb een vol programma, hoe kan een pop daar een toevoeging bij zijn?
  • 22:44: Ik vind het moeilijk om de juiste stem te vinden, wat kan ik doen?
  • 26:57: Kinderen slaan mijn pop, wat kan ik doen?
  • 29:14: Ik weet niet precies hoe ik mijn pop in moet zetten, waar kan ik terecht?

Het volgende webinar wordt uitgezonden op 2 mei a.s. om 20.00 uur. Je kunt daar bij zijn als je wilt: https://handpopcoach.webinargeek.com/praktische-tips-voor-juffen-en-meesters?cst=channel

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.