Vandaag wilden we eigenlijk een filmpje maken, dat doen we wel vaker. Vorig jaar heb ik samen met Helen een hele film gemaakt, wist je dat? Ja, is zo, die film ging over hoe een pop tot leven komt en dan een hulpmiddel wordt en ik moest dat laten zien. Ik had de hoofdrol, zo heet dat toch? “JaNee babbelt….” heet die film want dat kan ik goed hè, babbelen.

Vandaag wilde Helen dus weer gaan filmen, ze wilde niet zeggen waar we over gingen filmen maar ik moest alvast gaan nadenken over ‘emoties’, je weet wel: boos, blij, bang, verdrietig enzo dus ik denk dat ze daar over wil filmen want waarom moet ik er anders over nadenken hè?

Maar we gaan niet filmen zei ze net, of misschien later vanmiddag want ze wil eerst iets anders doen, iets met een actie of zo en ze snapt niet hoe dat werkt dus daar moest ze even op puzzelen. Helen puzzelt heel wat af achter de computer hoor, die snapt niet zo veel maar wil het wel graag snappen en gaat dan net zo lang door totdat ze het wél snapt. En dan wordt ze soms boos omdat het niet lukt, ken je dat? Eerst dacht ik dat ze dan ook boos op mij was dus dat heb ik gevraagd, maar ze is dan niet boos op mij zegt ze, ze is gewoon boos omdat het niet lukt, ‘gefrustreerd’ noemt ze dat. Tja, het is natuurlijk niet fijn als iets niet lukt, dat ken ik wel. Ik heb dat met fietsen, dat lukt nog steeds niet zonder zijwielen en ik wil wel zonder zijwielen maar dan val ik dus om en dan vind ik mijn fiets niet meer leuk, dan is het een rotfiets, ken je dat?

Ik denk eigenlijk dat we helemaal niet gaan filmen vandaag want er kwam vandaag een mevrouw langs en die nam onze deur mee, tilde ze er zó uit en nu hebben we dus geen deur meer. “Waarom is de deur nou weg, had die mevrouw zelf geen deur?” vroeg ik maar dat is het niet, die mevrouw had zelf wel een deur en nam onze deur mee omdat het een saaie deur was. En daar houden we niet van hè, dus vandaag wordt er van de saaie deur een leuke en vrolijke deur met kleurtjes gemaakt en dan komt die mevrouw hem daarna weer terugbrengen. Ok, ik ben benieuwd!

Maar goed, ik hoef dus niet te wachten op het filmen en heb ook geen zin om te kijken hoe Helen gefrustreerd raakt van haar puzzel dus ik ben samen met Lotta ook gaan puzzelen, puzzelen met letters. Lotta kent die al een beetje beter dan ik en helpt me om woordjes te maken van die letters. Ze heeft ook van die kaartjes met plaatjes en daaronder een woord, ken je die? Da’s handig hè, want dan kun je gewoon dezelfde letters zoeken en dan heb je dus het woord. Oefenen dus en oefenen vind ik leuk, als het lukt dan, anders is er niks aan….