Sttttttttttt…….ik zit bij Sjuul, da’s onze hond en die slaapt bijna, zie je dat? Ze heb haar ogen bijna dicht, ja, ze is heel slaperig al, dus daarom fluister ik.

Sjuul heb vaak nachtmerries als ze slaapt, ja, dan maakt ze allemaal geluidjes en dan beweegt ze ook met haar poten, ik denk dat ze dan spannende avonturen beleeft in haar slaap. Ja, en dat heb ze bijna altijd als ze is weggelopen. Want dat heb ze gedaan hè, ja, gisteravond, toen is ze weggelopen, ja echt, een hele tijd.

Ja, we waren aan het wandelen in het bos en toen waren we daarna al weer bijna thuis en toen kwamen we onze buurvrouw tegen en die wou wat weten van ons en Sjuul zat toen al niet meer aan de riem want we waren bijna thuis en dan rent ze altijd onze tuin in en ik dacht dat ze dat ook had gedaan maar ik had het niet gezien. Nee, ik had alleen maar gedacht dat Sjuul naar onze tuin zou gaan en toen kwamen we in onze tuin en toen was Sjuul daar niet, nee, die was ineens nergens meer, die was gewoon weg.

Dus toen hebben we geroepen eerst, ja, haar naam geroepen, dan weet ze dat we haar zoeken hè maar Sjuul kwam niet en toen zei Helen dat we naar huis zouden gaan want Sjuul kan de weg zelf goed terugvinden, ja, die weet waar we wonen dus die zou zo wel komen dacht ze. Maar ze kwam niet, nee, dus toen zijn we gaan zoeken, ja, Helen en ik samen op de fiets. Helen wou eigenlijk dat ik thuis zou blijven want dan kon ik thuis kijken of Sjuul er al was maar dat wou ik niet, nee, ik wou mee met zoeken op de fiets, ja, want dan konden we allebei Sjuul roepen hè, ja, dan zou Sjuul weten dat we haar allebei zochten en dan kwam ze vast.

Dus zijn we gaan fietsen op alle paden en in alle straatjes waar ze misschien naartoe gegaan was maar we zagen haar niet. Nee, Sjuul kan zich goed verstoppen en die glipt ook heel makkelijk onder een struik hè en dan zie je haar ook niet, of ze gaat ergens staan waar je niet zo makkelijk komt met de fiets maar waar zij als hond wel makkelijk kan komen dus we hebben heel lang gezocht en heel veel geroepen en elke keer weer langs ons huis gegaan om te kijken of ze al thuisgekomen was misschien maar ze was er niet, nee, en ze kwam ook niet van waar ze zat, nee, Sjuul had denk ik gewoon zin om nog veel verder en veel langer te wandelen, of om te gaan zwemmen in de vijver want dat doet ze ook graag dus daar zijn we ook gaan kijken maar ze was niet daar aan het zwemmen, nee, ze was gewoon nergens, ze was gewoon kwijt.

Toen zei Helen dat we naar huis gingen, ja, want als Sjuul geen zin heb om te komen dan komt ze toch niet, nee, en als ze ons dan hoort roepen dan denkt ze misschien wel dat ze stout is geweest en op haar kop gaat krijgen ofzo en dan heb ze helemaal geen zin meer om te komen dus wij gingen stoppen met zoeken en als ze er heel laat nog niet zou zijn dan zou Helen nog een keertje gaan rondfietsen.

Dus toen gingen wij samen limonade drinken en televisie kijken en toen was ze er ineens weer. Ja, kwam ze heel hard naar binnen rennen, en heel hard kwispelen en ging ze zingen, ja, dat doet Sjuul als ze blij is, dan gaat ze zingen. Dus Sjuul was blij en ik was blij en Helen was blij, we waren allemaal blij en toen was Sjuul moe en die ging slapen. En ik denk dat ze het toch wel een beetje eng gevonden heb in haar eentje op avontuur want toen kreeg ze dus een nachtmerrie en dat heb ze vandaag ook steeds dus daarom zit ik bij haar.

Ja, mag ze bij mij op schoot en dan kan ik haar aaien en als ze dan een enge droom krijgt dan zeg ik tegen haar dat het allemaal goed is, ja, dat het alleen maar een enge droom is en dat ik haar wel zal beschermen, ja, dat ik bij haar ben en dat ik op zal passen en haar wakker zal maken als er echt enge monsters komen enzo. Ja, en dat vindt ze fijn denk ik want dan valt ze in slaap hè, ja, en dan blijf ik haar aaien en zing ik ook zachtjes liedjes voor haar.

Ja, ik beleef avonturen maar Sjuul dus ook en dan heb ik ook weer een avontuur want dan gaan we dus speuren naar Sjuul. Ja maar ik ben ook weer blij als ze dan er weer is. Ken je dat?